La Cicloturista de Massalió es consolida i repeteix número de participants


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Massalió
» dimecres, 27 d’abril de 2011

Massalió va acollir el passat dia de Sant Jordi la II Cicloturista, una trobada d’oci i esportiva que va reunir a la vora de 50 participants vinguts del mateix Massalió, però també d’altres municipis del Matarranya, lo Baix Aragó i la Terra Alta. Tot i les amenaces de pluja i la presència de núvols, la cita es va poder celebrar sense imprevistos, i els assistents a la cicloturista van gaudir d’un bon dia al camp i dels racons més bonics del terme de Massalió.

Carlos Celma, president del Club de la Joventut de Massalió (entitat organitzadora), va destacar que “lo temps va aguantar molt bé, i va ser un matí fantàstic per a fer bicicleta. Després de dinar sí que va ploure, i va xafar la sobretaula. Però va ser un dia molt bo”, va afegir. A l’edició d’enguany se van inscriure una cinquantena de persones, xifra molt similar a la de l’any passat. Entre ella “hi havie gent de fora que repetie, i això mos deixe una bona sensació”, va remarcar Celma.

A més, a esta segona edició de la Cicloturista de Massalió se van incorporar alguns canvis. “De cara a la cicloturista de l’any passat se van fer dos rutes: una per a la gent que fa bicicleta, i una altra per a gent menys habituada i xiquets”. Enguany s’ha repetit esta estratègia, però la ruta llarga se va fer més llarga i la curta, menys dura. “La gent que l’any passat va fer la ruta llarga mos va dir que se li havie fet una mica curta. I els que van fer la curta se’ls va fer una mica llarga”, va dir el president del Club de la Joventut. Per això este canvi.

La ruta llarga del passat any ere d’uns 32 quilòmetres, mentre que la del passat Sant Jordi ere de 47 quilòmetres. Per fer-lo possible, l’organització va fer un canvi important. “L’any passat se va fer per camins íntegrament del terme municipal”. Però ara, i a l’allargar-se el recorregut, la cicloturista “va passar també pels térmens veïns de Valdealgorfa i de Maella” fins al pantà de Civán, on l’entorn és bastant diferent. Al llarg de les rutes, los participants també tenien diverses zones d’avituallament amb beguda, fruits secs, bocates de magre i fruita.

Pel que fa a l’organització de l’activitat, Carlos Celma va destacar que “muntar una cicloturista d’estes característiques supose molta mobilització de gent per al dia en sí”, així com també hi ha molt de treball a l’hora de trobar una ruta adient per als diferents perfils de participants. “Al final, l’èxit signifique que la gent s’ho passo bé i que la gent s’animo a vindre”, va remarcar Celma. A més, lo president del Club de la Joventut va apuntar que “la gent ha quedat molt contenta de la ruta. Per tant, estem satisfets i la valoració és molt positiva”.

Més informació: