El Castell de Morella registra 3000 visites menys que la Setmana Santa de l’any passat



comarquesnord.cat, Morella
» dijous, 28 d’abril de 2011

El sector turístic no recorda una Pasqua tant fluixa com la que acabem de passar. Si l’any passat parlàvem de xifres rècord, aquest any sembla que s’ha conjugat tot per a que el balanç turístic no sigue tot lo bo que s’esperava. El que Pasqua caiguera tant tard, la coincidència en festes com Sant Jordi, i el mal oratge, són alguns dels factors que han influït; encara que, sens dubte, la conjuntura econòmica també s’haurà deixat notar. Les places hoteleres i de turisme rural no s’han acabat d’omplir, i tant els comerços com els restaurants parlen de menys despesa per visitant.

Per la oficina de Turisme de Morella, no obstant, s’han enregistrat, si fa no fa, les mateixes consultes que l’any anterior, unes 1.700. Curiosament el dilluns de Pasqua va hi haver més consultes que anys anteriors, la resta de dies, menys. On s’ha notat més el descens de visites, i també el mal oratge, ha estat en les entrades al castell. L’any passat 6.383 persones van visitar el monument morellà de Divendres Sant a dilluns de Pasqua; enguany han estat 3.600. És cert, que l’any passat les xifres van ser de rècord, i que les entrades es van disparar respecte a Pasqües anteriors. No obstant, si férem una mitjana dels darrers cinc anys, enguany es quedaria per baix amb tota seguretat.

El dia que més gent va entrar al castell va ser el divendres sant, en un poc més de 1.000 entrades venudes. El dia que més visitants va perdre aquesta zona, respecte a Pasqües anteriors, va ser el dissabte de gloria. En aquest cas, alguns afirmen que també ha pogut influir la coincidència en la festa de Sant Jordi. En les places hotelers i cases de turisme rural ja feia temps que en aquestes dates no es penjava el cartell de “complet”.

Però curiosament enguany han tingut millor ocupació, de mitjana, la zona de costa que l’interior de la província. I es que si la nostra comarca ha tingut unes xifres més baixes de les esperades, encara ho han notat més d’altres zones d’interior veïnes a les nostres. En fi, l’hivern ha estat llarg, i la Pasqua ha animat un poquet el sector, però no com altres anys. Veurem com es comporta el Pont que arriba amb el primer de maig.

Més informació: |