Calaceit estrena el renovat Teatre amb música i activitats



comarquesnord.cat, Beseit
» dilluns, 2 de maig de 2011

Calaceit va estrenar esta Setmana Santa les instal·lacions del nou Teatre amb un programa cultural carregat d’activitats. Al llarg de tres dies, el recent inaugurat equipament va acollir actuacions de música, concursos de dibuix i homenatges. De fet, el Dijous Sant, Calaceit va nomenar oficialment lo pintor Romà Vallès com a ‘fill adoptiu’ en un acte protocol·lari on també van actuar conjuntament les corals de Calaceit i Beseit.

L’alcaldessa de Calaceit, Rosa Doménech, va explicar que tot i que la decisió de nomenar l’artista ‘fill adoptiu’ del poble es va prendre el passat 25 de novembre, l’acte oficial se volie celebrar una vegada estigués acabat lo teatre. “Volíem que fos un acte emblemàtic que donés peu a l’estrena d’este edifici”, va dir Doménech, qui va afegir que “vam tindre molta afluència de públic i va ser un acte molt digne i molt maco” on se va posar en èmfasi el paper de Vallès per portar el nom de Calaceit arreu del món.

De fet, i a partir dels anys 70, va ser quan Calaceit va agafar este boom artístic i quan va vindre gent de diferents àmbits de l’art, i un dels més emblemàtics i prestigiosos ha estat Romà Vallès. Per això, a través del nomenament de ‘fill adoptiu’, “volíem donar este petit reconeixement a un pintor de la categoria de Romà Vallès que va difondre el poble de Calaceit des de Nova York, Anglaterra i per totes bandes del món”, va concretar l’alcaldessa del municipi.

Lo Divendres Sant, les instal·lacions del Teatre van oferir unes activitats prou diferents. En concret, hi va haver l’actuació de l’actor calaceità Luís Hostalot, qui va interpretar un monòleg basat amb El Quijote. A més, l’aportació musical la van posar els artistes Sergio i Raquel, qui van oferir un breu repertori de cançons. Finalment, el dissabte, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, lo Teatre va albergar el lliurament dels premis de dibuix infantil.

Al llarg del dissabte de Setmana Santa, els renovats equipaments culturals del municipi també van acollir les conclusions extretes a través d’una enquesta feta als calaceitans sobre ‘La escultura ideal’ dissenyada per l’artista Sebastián Rosselló. En este sentit, Doménech va destacar que l’opinió majoritària és que Calaceit “no la volia, i han eixit coses molt curioses”. Per exemple, quan se’ls va preguntar on la volien posar, alguns van dir que a Queretes, altres sota terra… Per tant, l’enquesta ha extret que el primer prototip no va agradar, i ara l’artista treballarà en un altre model.

» Fotogaleria: Calaceit estrena el nou teatre

Més informació: | | |