La IV Volta d’Aragó de vehicles clàssics fa parada a Morella


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Morella
» dijous, 5 de maig de 2011

Morella va comptar l’1 de maig amb un atractiu més al ser una de les parades de la IV Volta a Aragó de Vehicles Antics. Un total de dotze automòbils d’època van estar exposats pel matí a la del Portal de la Nevera on comença el Passeig de l’Alameda. Els nombrosos visitants que van estar a la localitat aprofitant el pont i els propis veïns va gaudir d’aquestes joies del motor. Una Volta que es va desenvolupar des del 30 d’abril fins al 2 de maig. Es tracta d’una cita marcada al calendari pels amants dels cotxes clàssics. Els participants autoritzats eren vehicles fabricats fins l’any 1940.

La Volta va passar per diferents llocs eixint des de Saragossa i anant per Sarinyena, Fraga, Torrente de Cinca, Mequinenza, Caspe, Alcanyís, mentre que per la nostra zona va passar per Morella, Forcall, Cantavella i La Iglesuela des d’on van anar directament fins Saragossa per posar el punt i final a la iniciativa. El recorregut total que van tenir de fer aquests cotxes va ser de 550 quilòmetres en tres dies.

Morella va ser la parada dels participants per a que pogueren conèixer la localitat i els seus encants. La zona on van estar els vehicles es va convertir en un museu de l’automoció a l’aire lliure on els cotxes van lluir els seus encants i el fet d’estar cuidats com el primer dia. Una Volta organitzada des de l’Associació Aragonesa de Vehicles Històrics. Els participants dinarien el diumenge a Forcall. El cotxe més antic que es va poder gaudir va ser un datat al 1927, mentre que el més nou, entre cometes, era de 1940 amb diferents obres d’art on destacava un gran Cadillac.

D’aquesta manera, Morella va tornar a ser una ciutat del motor i és que es habitual que al llarg de l’any diferents trobades de vehicles fagin parada i tinguen inclosa a la ciutat en els seus recorreguts.

Més informació: