L’Ajuntament de Vilafranca posa en marxa un Aula Mentor que ofereix més de 100 titols oficials amb formació a distància


Etiquetes: ,


comarquesnord.cat, Vilafranca
» dimecres, 4 de maig de 2011

Aquest dimarts Vilafranca ha posat en marxa un ambiciós projecte educatiu per a la localitat i tots els pobles de la comarca dels Ports, així com el Maestrat i veïnes comarques de Terol. A la biblioteca de la localitat es posarà en marxa l’Aula Mentor. Es tracta d’un projecte que permetrà acccedir a més de 100 cursos oficials, homologats pel Ministeri d’Educació.

L’Aula Mentor oferirà un programa de formació, no reglada, a distància, a través d’Internet, promogut pel Ministeri d’Educació i Ciència que compta amb una àmplia oferta de cursos, dirigida a persones amb interès d’actualitzar els seus coneixements, tant del punt de vista laboral com personal.La formació de l’Aula Mentor es caracteritza per ser flexible, cada alumne determina el ritme de treball i tria tant l’horari com el lloc on estudiar, en el seu domicili o en la pròpia aula. Només és necessari disposar d’un ordinador amb accés a Internet.

Els cursos tenen el suport d’un tutor, el qual, a través d’un correu electrònic resoldrà els dubtes i corregirà les pràctiques exigides en el curs, en termini de temps no superior a les 48 hores. Un cop finalitzat el curs, i superat un examen presencial, l’alumnat rebrà un certificat expedit pel MEC (Ministeri d’Educació i Ciència).

Els ordinadors de la biblioteca de Vilafranca i de l’Aula d’Informàtica estaran disponibles per accedir a l’aula Mentor. A més, a través de la plafaforma que s’ha creat els alumnes podran matricular-se, accedir a les consultes amb el professorat i tota la informació de l’aula. L’aula estarà oberta inicialment els dimarts de 9:00 a 12:00 i els dimecres de 18:00 a 21:00 hores i comptarà de moment amb 5 ordinadors. Personal de l’Ajuntament de Vilafranca ha rebut la capacitació per a poder oferir tota la informació necessària als alumnes.

» Guifi.net
Els veïns de Vilafranca podran accedir també, des de casa, a l’Aula Mentor. De fet, l’Ajuntament ha fomentat en els últims mesos la connexió gratuïta a internet a través del projecte Guifi.net. En l’actualitat ja existeixen més de 200 vivendes connectades a la xarxa. Vilafranca continua sent el municipi de la Comunitat Valenciana que més nodes té connectats.

Més informació: |