La Feria de Valderrobres aposta per un intens programa d’activitats


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Vall-de-roures
» dimecres, 4 de maig de 2011

Los pròxims 7 i 8 de maig, Valderrobres celebrarà una nova edició de la Fira de Maig especialitzada en lo món de la Ramaderia i el Comerç. Los carrers de la capital del Matarranya s’ompliran una vegada més de tot tipus de productes i estris, distribuïts estratègicament entre el mercat i un recinte firal pel qual cada any se passen més de 5.000 persones.

Previ a la fira, l’Ajuntament de Valderrobres ha organitzat unes jornades tècniques dedicades i dirigides als professionals del bestiar. En concret, lo saló d’actes de la Casa de Cultura acollirà els dies dimecres 5 i dijous 6 dos xerrades del sector oví sobre la prenatalitat i la mamantació de bens que han comptat amb lo suport de Oviaragón i Piensos Hierbero.

A més, i coincidint amb la Fira de Maig, la ramaderia Dilla-Villagrasa i en col·laboració amb l’Ajuntament de Valderrobres, ha organitzat per al dissabte 7 de maig una nova edició del Concurs de Retalladors, una trobada taurina que ja va per la seua quarta edició. Lo concurs tindrà lloc a la Plaça de Bous de Valderrobres des de les set i mitja de la tarda, on es torejaran quatre vaquetes.

Enguany, i a causa de la conjuntura econòmica, l’Ajuntament de Valderrobres ha hagut d’ajustar el pressupost que destine a la Fira de Maig, que ha patit alguns canvis. En concret, lo consistori ha reduït prop d’un 30 per cent la partida destinada a la fira, lo que conseqüentment ha suposat la supressió de l’exposició comercial que se celebrave los últims anys al Pavelló Municipal.

La resta de la fira no patirà cap canvi. De la mateixa manera que en les edicions anteriors, lo mercat i la Fira del Comerç estarà distribuïda per l’Avinguda Hispanitat i carrers adjacents. Així mateix, i repetint la fórmula de l’any passat, la carpa de bestiar estarà ubicada al carrer Arzobispo Fernández Heredia, als terrenys que hi ha a mà esquerra de l’Avinguda Hispanidad, venint des de Fontdespatla.

L’Ajuntament de Valderrobres ha decidit mantindre la ubicació de la carpa de bestiar a Fernández Heredia després de l’èxit de l’any passat. Los ramaders que exposen animals a la carpa van valorar el canvi d’ubicació, ja que degut a la major proximitat amb los estands comercials i la zona de mercat, l’afluència de públic va ser contínua durant lo cap de setmana de la passada edició.

A esta fira 2011, i com a novetat, al costat de l’exposició de 800 metres quadrats de bestiar, lo diumenge 8 de maig hi haurà una haima dedicada al món de la falconeria. En concret, des de les tres a les set de la tarde, tindrà lloc una exposició sobre falconeria en què professionals exhibiran aus rapinyaires i on respondran a totes les qüestions relacionades sobre esta insòlita afició. A més, de de cinc a sis de la tarda tindrà lloc una exhibició de vol i caça d’aus.

A estes activitats se li sumarà també una exhibició de gossos de bestiar a càrrec de Fermín Ainzua, de l’Escola Yeleen de Navarra. De fet, i a causa de l’èxit que ha tingut en altres edicions de la Fira del Bestiar i el Comerç, l’Ajuntament de Valderrobres ha decidit recuperar una exhibició que enguany es farà amb oques i ovelles i que tindrà lloc lo diumenge a les dotze del matí al costat de la carpa del bestiar.

Precisament, i a l’espera de tancar algun participant més, la carpa dedicada a la ramaderia serà similar a la de l’última edició. Les instal·lacions comptaran amb una capacitat total de 800 metres quadrats, on hi haurà uns 19 expositors de bestiar oví, 5 dedicats al món del cavall, gàbies de conills i altres tipus de bestiar. Aquest any, i en col·laboració amb la Masia “El Chantre” i la Diputació de Teruel, l’organització sortejarà sis sementals ovins entre els ramaders d’oví participants.

Este acte tindrà lloc lo diumenge a la una de la tarda, després de l’exhibició de gossos de bestiar. Durant l’acte també es guardonarà a tots los ramaders que durant l’edició de la Fira de Maig de Valderrobres han col·laborat en la carpa de bestiar. A més, i al llarg del cap de setmana, Valderrobres també acollirà l’espectacle familiar “Como críos”, o l’exhibició de ball a càrrec del grup Wonder-Dance, ambdós a la Pista Montecarlo.

En resum, un programa molt variat carregat d’activitats per a tots els públics amb el rerefons del mercat i una completa exposició dedicada al bestiar.

Més informació: