“Tenim prou en que en dos vegades ens haja arruïnat i votar Ximo Puig és votar Zapatero”, diu Guillermo Sangüesa

El Partit Popular de Morella va presentar aquest divendres la seua candidatura per a les eleccions municipals del proper 22-M. La Casa Ciurana va ser el marc d’aquest acte polític emmarcat en la campanya electoral. Francisco Medina, candidat fa quatre anys a l’alcaldia pels populars, va ser el mestre de cerimònies. Medina, actualment Director Territorial de Cultura, tanca la llista del PP de Morella per als comicis del 22-M i ha donat el relleu a Guillermo Sangüesa.

L’alcaldable popular va tancar la presentació demanant el vot dels morellans “per fer possible el canvi que es mereixen i necessiten els morellans” en la primera ocasió, segons Sangüesa, de dir-li a Zapatero “que ja val, que ja està bé, tenim prou en que en dos vegades ens haja arruïnat i votar Ximo Puig és votar Zapatero”. L’actual portaveu popular al consistori apuntava que “Morella té una oportunitat per alienar-se amb els centres de poder si mana el PP, el que seria el millor per als morellans” així com que “amb una mà saludarem i amb l’altra demanarem al contrari que els socialistes, aconseguint per al municipi el que no han aconseguit com el Parador o l’arreglament de la N-232”.

Sangüesa creu que si apleguen al govern “ens tocarà arreglar el que han fet malament” així com creu que “estos socialistes es creuen que la història de Morella comença i acaba amb ells”. Una de les propostes que va deixar va ser que “reestructurarem l’entramat del CISE” per tal de poder “tenir transparència total i absoluta i apostar pels emprenedors, que creen riquesa i ocupació”, assenyalant que “des del consistori s’ha arraconat i asfixiat a la iniciativa privada” argumentant que “no és possible que la primera empresa de Morella siga l’ajuntament i siga el principal competidor de la resta d’empreses”. Sangüesa va fer repàs dels grans projectes com el Colomer Zurita, el Parador, l’obertura del Ram, la remodelació de la Fàbrica de Giner o l’A-68 i la N-232 que segons anunciava “es faran si guanyem”. El cap de llista apuntava que la candidatura popular “reflexa la societat morellana i la millor garantia és que tots tenen el seu treball i ningú necessita la política per viure”.

Pel que fa a la presentació, en primer lloc, els populars van projectar un audiovisual amb música i fotos on feien un recorregut pel que ells valoraven com els “errors” del PSPV. Tot seguit mostraven els projectes que s’han portat a terme gràcies a la col·laboració de la Diputació i la Generalitat com el CEDES o la nova depuradora.

L’acte va continuar amb la pujada a l’escenari dels candidats per ordre creixent. En el torn de discursos van parlar des del numero set de la llista fins al primer. Diego Ibáñez (seté de la candidatura) va centrar el seu discurs en la ramaderia i agricultura “estem molt malament” i plantejava “un pla integral i estructural per garantir el seu futur” perquè segons el popular “creiem en la nostra terra i creiem que es pot fer millor”. Per a això, Ibáñez indicava que “recolzarem a la dona, als joves, el turisme rural i la ramaderia ecològica”, entre d’altres aspectes. També es va preguntar “on estan els diners de la Taula del Sènia” acusant al PSOE “d’enganyar i donar l’esquena” en projectes com ACUAMED o el pantà de Torresegura.

Noelia García (sisena de la llista), la més jove de la candidatura, indicava la seua “il·lusió i ganes per treballar per Morella” parlant principalment de l’atur juvenil. Segons García “Morella sols serà un poble d’estiuejants” al respecte de l’actual situació en l’ocupació. La candidata denunciava que al consistori “hi ha un fum de persones afins al PSOE, per lo que canviarem la forma d’accedir a estos llocs de treball”. Finalitzava les seues paraules amb un “volem TV3, però sobretot ocupació”.

El cinqué a la llista, Miguel Ángel Querol, va tractar diferents temes recalcant “la il·lusió, esforç i sobretot moltes ganes per treballar per este poble i pels morellans” de la candidatura popular. Va donar les gràcies als assistents, afirmant que “jo em sento molt orgullós de ser del PP, de tenir la meua ideologia i de vosaltres que no teniu cap tipus de temor a les represalies que mos puguen donar el PSPV de Morella i els seus satèl·lits”. Segons Querol “poden estar tranquils perquè tard o prompte els aconseguirem llevar de l’ajuntament”, així com destacava que “nosaltres des del PP no descansarem fins a que ningú morellà tingui temor de venir a un acte, ací poden venir tots, cadascun pensa el que vol”. El candidat va seguir el seu discurs parlant de la joventut i dels números d’estudiants universitaris per habitant “per a què? Per anar a l’ajuntament i veure que hi han joves treballant que no hem vist en la vida per Morella entre setmana i si estan ací no és per l’amor a Morella, sinó perquè no troben faena a altres llocs i s’agafen a esta feina com un clau ardent”. Querol demanava més empreses per aconseguir més treballadors. També va fer menció a la plataforma Joves per Morella i el Document per Morella “un tostón i un culte al gran líder”. El seu discurs es culminava amb comentaris sobre les comunicacions “continua sent un camí de cabres” parlant sobre la N-232 o la xarxa Wifi “s’han gastat els diners dels morellans i no funciona” i el Parador de Turisme, entre d’altres qüestions.

Isabel Sangüesa (quarta de la candidatura) donava els motius pels quals està a la candidatura “vull que no tinguem deutes, comptes transparents, que es pague als proveïdors en un curt termini, pel Parador, la Nacional, el projecte cultural del Colomer Zurita i l’obertura del Ram i de l’hotel de la Fàbrica”. Segons Sangüesa “tenim de tenir en compte que som el partit que té i tindrà el recolzament de les institucions”. La candidata s’emocionava al parlar de son pare “em va ensenyar a fer una política tranquil·la, constructiva, sense tenir d’increpar a ningú per aconseguir grans projectes, però sobretot em va ensenyar a treballar i viure per Morella”.

Un dels moments esperats va ser el discurs de José Agustín Amela, una de les noves cares de la llista, que va fer un anàlisi de l’actual situació dels aspectes educatius i demogràfics de la localitat. Respecte a l’educació, anunciava que crearan un “pla de manteniment anual per al col·legi de primària fixat pel pressupost anual” així com el “recolzament total a l’institut perquè és una eina clau en la formació per als morellans i per a joves de la comarca”. En quant als cicles formatius creu que “són interessants” però és “difícil la viabilitat pel nombre d’alumnes”. En l’aspecte econòmic va destacar “no podem gastar més del que tenim i és necessària una transparència en l’ajuntament”. Amela concloïa dient que “tots som necessaris en la eina de fer una Morella amb més valors cívics, més prospera i més lliure”.

Abans de Guillermo Sangüesa, va parlar el número dos, Jesús Ortí, que va fer números sobre el que ell considera que són tots els deutes del consistori “que pugen a més de 6 o 7 milions d’euros”, criticant al CISE “allí es on s’amaguen les coses”. Per altra banda, va incidir en el “mal estat” d’alguns carrers il·lustrant-ho ensenyant un adoquí als presents “amb els que entropessen els morellans”, així com que “no és normal pagar tres vegades per fer una obra en els carrers que s’han remodelat”.

. Vídeo . Acte íntegre de presentació de la candidatura popular a l’Ajuntament de Morella

Més informació: | | |