LA FALSA: “La ‘desaparició’ de Bin Laden”

Joan Carles Marcobal . 8 de maig de 2011 .
Etiquetes: ,

Arriben, el maten, li fan les proves d’ADN i, en menys de cinc hores, el llancen al mar. Tan sols una roda de premsa d’Obama per comunicar la notícia i demanar que Déu beneeixi Amèrica. I rius de tinta i de paraules per tot el món. Per als que com jo som una mica escèptics costa de creure. Sense anar més lluny encara no tinc clar que els americans hagin viatjat a la Lluna.

Però ja podem anar amb compte, els Estats Units sempre han necessitat un enemic, algú que justifique les seues sol·licituds de benedicció a Déu: Espanya i el Maine a la guerra de Cuba, els japonesos i Pearl Harbor, Vietnam, Xile, Granada, Belice, Guatemala, Irak, Iran, Afganistan, la pròpia Cuba… I si s’ha acabat Bin Laden molt prompte li trobaran substitut.

De tot el que s’ha dit en els darrers dies, que ha estat molt, de bo i de millor, de dolent i de pitjor, sobre la mort de Bin Laden, em quedo amb les paraules de José Luís San Pío entrevistat a TVE. La seua filla Silvia moria junt el seu home l’11-S a Nova York, a les Torres Bessones. Amb tot el que ha patit el senyor San Pío va voler parlar de la ‘desaparició’ i no la mort de Bin Laden perquè no desitjava la mort de cap ésser humà. També va dir que mentre continuen les injustícies socials al món no hi haurà cap exercit, per potent que sigue, que pugue acabar amb el terrorisme internacional.

Clar que al costat de la sensatesa de San Pío destacava la irresponsabilitat d’Esperanza Aguirre que va tornar a dubtar de l’autoria d’Al Qaeda sobre els atemptats de Madrid. Diferències.

Més informació: |