L’excursió de Sant Jordi de Pena-roja va anar enguany a Les Feixes


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Pena-roja
» diumenge, 8 de maig de 2011

A la vora de 40 persones van participar el passat 30 d’abril a la tradicional excursió de Sant Jordi que tots los anys celebre el poble de Pena-roja pels entorns del seu terme. Enguany, l’Associació Cultural Tastavins va dissenyar una ruta prou interessant que va destacar per la bellesa del paisatge però també per moments de prou duresa. En concret, l’excursió va eixir de la plaça major de Pena-roja, i després de deixar la Bassa de Sant Miquel va continuar pel Mas de la Canaleta i va pujar pel Salt de Tàquio fins lo Maset del Mulero (parada per esmorzar). Després, de tornada se va anar per les Feixes, lo Mas de les Feixes, Roques de Masmut i trobada al pavelló municipal.

En total, cinc hores de ruta en una jornada on lo temps se va comportar, ja que no va ploure però tampoc va fer excés calor. Lo president de l’Associació Cultural Tastavins, Ricardo Blanch, va dir que “enguany, com Sant Jordi queie per Setmana Santa, vam decidir retrasar-ho perquè la gent estiguere més desperta i puguere funcionar per estos montes”. En alguns moments la ruta va tindre moments de duresa, sobretot a la pujada de la Font i el Salt de Tàquio. Però com va afegir Blanch, “se puge tranquil·lament, ja que hi ha molts puestos per a fer fotos i mirar. No és una competició. Se tracte de parlar i passar-ho bé”.

De fet, lo terme municipal de Pena-roja és una zona de port on destaque per uns bons paisatges però també per moltes coses. Tot i això, l’Associació Cultural Tastavins dissenye tots los anys rutes que estiguen adaptades per a totes les edats, de tal forma que la gent que no estigue preparada per a fer-la sencera, sempre es pot afegir després d’esmorzar. Una vegada finalitzada la ruta, l’organització va preparar una “fideuada” on no només hi van assistir els caminants, sinó també altra gent del poble. Al llarg del recorregut, los participants van tindre l’oportunitat de viure un paisatge espectacular i de conviure amb la fauna salvatge.

» Fotogaleria: Sant Jordi de Pena-roja a Les Feixes

Més informació: