La campanya de seguretat vial de la Diputació anirà enguany a les escoles de Pena-roja i Calaceit


comarquesnord.cat, Matarranya
» dimecres, 11 de maig de 2011

La Diputació Provincial de Teruel ha posat en marxa una nova edició de la campana de seguretat vial associada als més menuts de la família, i que enguany passarà per les escoles de 25 municipis del territori. En concret, esta iniciativa dedicada a la formació i al coneixement de les normes i els senyals de trànsit passarà per les escoles de Pena-roja i Calaceit, on los seus alumnes aprendran, a damunt d’un kart, què és un pas de zebra, quines senyals mos trobem per la carretera o perquè s’han de respectar els límits de velocitat.

Lo diputat i responsable de l’Àrea d’Esports de la DPT, Francisco Abril, va destacar que se tracte d’una campanya que s’està duent a terme des de l’any 2009 i que busque com a principal objectiu “de fomentar l’educació vial des de molt menuts. Per això, oferim esta campanya a xiquets dels 3 a 12 anys, que són edats on tenen més capacitats per a adquirir coneixements”. Al llarg d’este taller, que compte amb activitats teòriques i també de pràctiques, se fomente la pràctica de la conducció o el coneixement dels senyals que afecten los vianants. “Com tot lo món, la gent se treu lo carnet als 19 anys. Però és important que les normes, conductes i l’aprenentatge lo puguen fer prompte”.

Abril va afegir que estes activitats estan molt centrades “en l’aprenentatge jugant. Primer hi ha unes nocions teòriques a l’aula, on hi ha una distinció per edats. Després hi ha uns tallers pràctics” on los xiquets “recorren un circuit urbà i una zona de carretera on tenen los senyals i se’ls inculca també en el respecte”, va concretar lo diputat. Los xiquets munten a uns karts i fan este recorregut, i gràcies a este circuit aprenen a respectar los passos de zebra, coneixen què són les rotondes i perquè, quan los senyals mos ho indiquen, cal minorar la marxa.

Francisco Abril va recorda que esta activitat ha estat molt valorada tant pels pares com professors, i els xiquets s’ho passen d’allò més bé aprenent i agafant valors com lo respecte i l’educació. Al llarg d’este 2011, sobretot al mes de maig i setembre (finals i inicis del curs escolar), lo taller d’educació vial de la Diputació recorrerà un total de 25 escoles de 20 municipis de la província, entre els quals hi ha los col·legis de Calaceit i Pena-roja. Enguany, lo taller ha rebut una retallada pressupostària. Tot i això, la iniciativa arribarà a una escola més que l’any passat.

Més informació: | | |