Morella inicia la gran trobada musical que reuneix a més de 1000 joves



comarquesnord.cat, Morella
» dimecres, 11 de maig de 2011

Morella ha iniciat avui la XIIª edició de la trobada musical d’estudiants d’Educació Secundària Obligatòria, “Com Sona l’ESO”. La cita serà des d’avui al 13 de maig i reunirà a més de 1000 jóvens de quaranta instituts distints. Les jornades tindran dos plats molt destacats, com són la interpretació de l’obra “Morellar Morella” composta per Carles Santos per a l’ocasió i en la que participaran tots els alumnes i el concert del divendres en què actuaran també tots els joves, junt amb referents importants del jazz en l’àmbit nacional. L’alcalde de Morella, Ximo Puig, la regidora de cultura, Palmira Mestre, i el regidor de joventut, Rhamsés Ripollés, han rebut avui als assistents a l’Espai Firal, lloc en què assajaran i dormiran els estudiants.

El primer edil afirma que ”és una gran satisfacció que Morella siga l’escenari d’esta trobada amb més de mil joves que fan de la música el seu llenguatge”. Puig també destacava que “per a nosaltres la reivindicació de la cultura és molt important, perquè és el nostre senyal d’identitat”. Finalment, feia una crida a la participació de la ciutadania en els dos actes principals de les jornades.
Esta trobada comptarà amb unes 1100 persones vingudes de Catalunya, la Comunitat Valenciana i les Illes Balears. A més, comptarà amb la participació d’artistes importants, com el mencionat Carles Santos o Laura Simó, Jesús Santandreu, Voro García, Toni Belenguer o Albert Palau o de grups com Obrint Pas.

Durant la jornada de d’avui, els joves estudiants han arribat a Morella i s’han posat a assajar distintes peces. Després, al caure la nit han realitzat l’assaig general del concert “Morellar Morella”, dirigit per Carles Santos i que serà demà una espècie de reconquista de Morella amb la veu i el foc, des de quatre punts distints del municipi, arribant tots els intèrprets a la Basílica Arxiprestal. Allí, continuarà la dramatització amb l’òrgan, els mil alumnes i l’actuació d’una soprano. En la jornada d’avui, també fa un concert acústic Obrint Pas a l’Espai Firal.

Com Sona l’ESO va nàixer fa onze anys, amb l’impuls de professors que impartien la docència a la Comunitat Valenciana, Catalunya i les Illes Balears. La cita servix com a reivindicació de la importància de la música, ja que ha tingut paper secundari durant molts anys en l’ESO. Durant els dies que dura “Com sassa l’ESO”, els alumnes posen en pràctica les propostes i projectes didàctics que s’han dut a terme en l’aula i, que d’esta manera tenen una continuïtat i puguen donar-se així a conéixer i ser font de futures propostes.

» IX Trobada de Joves Investigadors de Paleontologia
Esta multitudinària cita ha coincidit en Morella amb la novena Trobada de Joves Investigadors en Paleontologia (EJIP). Este congrés reunix vuitanta participants i trenta-cinc treballs sobre paleontologia. Les jornades es desenvoluparan fins al dissabte i alternaran la teoria amb distintes visites guiades a llocs històrics de Morella i a jaciments de la comarca dels Ports.

» Fotogaleria: Assajant ‘Així sóna l’ESO’

Més informació: | | |