Senda proposa una ruta en bicicleta de 200 quilòmetres per la zona natural dels Ports


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Matarranya
» dimecres, 11 de maig de 2011

L’empresa de serveis turístics Senda ha posat a disposició dels amants de la bicicleta una ruta de més de 200 quilòmetres que recorre tota la zona natural dels Ports. En concret, se tracte d’una ruta autoregulable que pot durar de tres a sis dies i que, segons va destacar Onofre Oianguren, “mos permetrà combinar paisatge, gastronomia i patrimoni de la zona”. Lo recorregut és de caràcter circular i eixirà de Beseit. Segueix pel Pantà de Pena, Pena-roja, puge per les Roques del Masmut cap a Coratxà, per desprès recórrer la Tinença, Castell de Cabres, Vallibona, La Pobla de Benifassà, Ballestar i Fredes, i finalment saltar al Tossal dels Tres Reis, Caro, Arnes i tornar a Beseit.

La ruta, nomenada “Pedals dels Ports” està dins de l’entramat de bicicleta de muntanya “Pedales en el Mundo”, conegut arreu i que ens propose rutes per tot lo món. Oianguren va apuntar que “creiem que els Ports tenen una qualitat a nivell paisatgístic prou important i per això la vam tirar endavant”. La ruta és de més de 200 quilòmetres i té un desnivell acumulat de 5.300 metres. Per tant, és d’un nivell prou elevat. Tot i això, “cada persona ho pot fer al ritme que vulgue. La gent que està molt preparada la podrà fer en tres dies. La resta en més dies”. Però el recorregut ja està dissenyat de tal forma que hi haurà tota una sèrie d’allotjaments pel camí.

La ruta ocupe tres províncies i recorre per les comarques del Matarranya, Els Ports, Montsià, Baix Ebre i la Terra Alta. Lo primer tram va pel Matarranya, eixint de Beseit i anant a Pena-roja. Després salte a la Tinença i els Ports, fent un recorregut per Coratxà, Castell de Cabres, Vallibona, La Pobla, Ballestar i Fredes. D’allí se fa tota la columna vertebral dels Ports, passant pel Tossal del Rei, Sant Miquel d’Espinalvà o la Fageda del Retaule fins arribar a Caro. De Caro es canvie de direcció cap al Paratge de les Terranyes i després se va cap a Arnes i Beseit, trobant-mos l’espectacular imatge de Penya Galera de front.

Onofre Oianguren va reconèixer que “el perfil dels Ports és agrest. Per tant, tenim moltes pujades i baixades. Però cada 20 quilòmetres tindrem allotjaments i llocs per a dormir”. A més, des de Senda se facilitarà un acurat llibre de ruta molt precís, amb molts dibuixos que expliquen a la perfecció els desviaments que mos trobarem al llarg del camí. A més, l’empresa turística farà un seguiment de les persones que adquireixen este servei de ruta, de tal forma que Senda s’encarregarà del trasllat de maletes i de roba d’allotjament en allotjament que vulguen fer els aventurers. A més, hi haurà una comunicació continuada amb l’empresa en cas de que se produís algun imprevist.

La ruta “Pedals pels Ports” conste de diferents atractius. Per un costat l’esportiu, que és tot un repte. Però també tenim l’atractiu natural i el goig pel paisatge i la gastronomia. I a més, lo descobriment de llocs emblemàtics, com són les Roques del Masmut o el Tossal del Rei, que permeten amb esta ruta conèixer-les d’una forma profunda. També és important lo respecte pel medi ambient, ja que a través d’estes rutes se fomente la conscienciació cap a la natura i la fauna i flora salvatges. Aquells que estigueu interessats amb esta proposta esportiva, cultural i d’aventura, poden informar-se a la plana web www.pedalesdelosports.org.

Més informació: |