Carles Santos invadeix Morella amb una representació de foc i música



comarquesnord.cat, Morella
» dijous, 12 de maig de 2011

Morella continua vivint la trobada musical d’estudiants d’Educació Secundària Obligatòria, “Com Sona l’ESO”. Els alumnes continuen assajant per a les dos grans cites. La primera d’elles, té lloc esta nit, amb la interpretació de l’obra “Morellar Morella” composta per Carles Santos per a l’ocasió i en la que tots els alumnes representen una invasió de Morella. Divendres, tindrà lloc el concert en què actuaran també tots els joves, junt amb referents importants del jazz en l’àmbit nacional.

L’actuació de Carles Santos combina el foc, la veu i els instruments. Els mil alumnes es repartixen per quatre punts distints del municipi, com són el Portal dels Estudis, la Torre del Forcall, el Portal de Sant Mateu i les Torres de Sant Miquel i s’endinsen en la localitat. Durant el recorregut, van cantant versos de l’obra de Vicent Andrés Estellés sobre Morella i portant torxes de foc. El punt d’unió de la conquista morellana és la Plaça de la Basílica Arxiprestal. Allí, s’endinsen els estudiants a l’església i continuen cantant i tocant els seus instruments. Ja a l’interior, sonarà l’orgue i actuarà la soprano Arantxa Llopis.

L’alcalde de Morella, Ximo Puig, afirma que ”Morella és el gran escenari d’una espectacular invasió de música, foc i joventut”. L’edil també destaca que “per a nosaltres, és un honor que Carles Santos haja composat esta obra sobre Morella”.

El Com Sona l’ESO realitza, des de fa anys, una interpretació pels carrers de la localitat que els acull. En esta edició, des de l’organització es va pensar en algun músic pròxim a la localitat i se li va proposar la idea a Carles Santos, que va acceptar desinteressadament.

» Més activitat
Esta trobada, que ha congregat a unes 1100 persones vingudes de Catalunya, la Comunitat Valenciana i les Illes Balears, continua amb la realització de més activitats. En la jornada d’ahir, a més dels assajos el grup Obrint Pas va realitzar un concert acústic a l’Espai Firal. Esta nit, alberguen una altra edició de Com Canta l’ESO, que consistix en un concurs vocal a l’estil Operació Triomf. És més, avui es disputa la final, després que deu alumnes hagen superat els càstings realitzats per la cantant i actriu catalana Nina. Divendres serà el torn del gran concert final del Com Sona l’ESO, en el que els 1000 xiquets i cent professors tocaran jazz a la Plaça de Bous.

» IX Trobada de Joves Investigadors de Paleontologia
Esta multitudinària cita ha coincidit en Morella amb la novena Trobada de Jóvens Investigadors en Paleontologia (EJIP). Este congrés reunix vuitanta participants i trenta-cinc treballs sobre paleontologia. Les jornades es desenvoluparan fins al dissabte i alternaran la teoria amb distintes visites guiades a llocs històrics de Morella i a jaciments de la comarca dels Ports.

» Fotogaleria: “Així sóna l’ESO”

Més informació: | | | | |