El subdelegat del govern es reuneix a Vilafranca per millorar la seguretat


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Vilafranca
» dijous, 12 de maig de 2011

El subdelegat del govern a la província de Castelló, Antonio Lorenzo, s’ha reunit aquest dijous amb els alcaldes dels municipis la seguretat dels quals depèn directament de la caserna de Vilafranca. Es tracta de les poblacions d’Ares del Maestrat, Benassal, Culla, Torre D’En Besora, Vilafranca del Cid i Vilar de Canes.

Ha estat una més de les reunions iniciades fa una mica més de dos mesos a Montanejos, en les quals el propi subdelegat i els comandaments de la Guàrdia Civil, s’entrevisten amb els primers edils de municipis de l’interior que per mancar de Policia Local, no compten amb Junta Local de Seguretat.

Dilluns que ve es realitzarà una altra reunió d’aquest tipus a Morella, amb el que una vegada acabada, Lorenzo s’haurà reunit en poc més de dos mesos amb 64 alcaldes d’interior de la província de Castelló.

El representant governatiu ha explicat que “aquestes taules de treball tenen com a objectiu la millora de la seguretat objectiva i subjectiva en aquests pobles”. Són reunions de coordinació entre Subdelegació, Guàrdia Civil i ajuntaments, que han de donar com resultat “una millora del servei de seguretat que presta l’Estat a les zones rurals”.

El subdelegat ha insistit davant els alcaldes en què “resulta vital que els ciutadans presentin denúncies quan es cometin fets delictius”, però també, que “es posi en alerta a la Guàrdia Civil a través del nombre gratuït 062, cada vegada que es tingui constància d’algun fet de risc o que sigui considerat com a sospitós per la població”.

Lorenzo ha explicat que “cridant al 062, la novetat es rep de forma immediata en la Comandància de Castelló, i es dóna una resposta immediata a la mateixa”.

El representant del Govern d’Espanya a la província ha informat als alcaldes que des que va començar el mes de maig s’ha activat en tot el territori nacional un pla especial per incrementar la seguretat en el mitjà rural, amb el qual es pretén “minorar els robatoris de productes agrícoles”.

Aquest pla especial quanta amb la novetat a la província de Castelló que una Unitat de Grup De Reserva i Seguretat de la Guàrdia Civil (GRS) està patrullant de forma permanent per totes les poblacions d’interior. Aquesta unitat té la seva base a Montanejos.

Per la seva banda, l’alcalde de Vilafranca, com a portaveu dels edils assistents a la reunió, ha assenyalat que “s’ha tractat d’una reunió molt positiva, perquè en la mateixa els alcaldes han pogut accedir a informació que després poden traslladar als seus conciutadans” i “perquè amb aquestes trobades periòdiques, podem traslladar als comandaments policials de la Guàrdia Civil com veiem les coses nosaltres des de l’àmbit més local”. Tena ha sol·licitat que la vigilància s’incrementi en horari nocturn.

» Caserna de Vilafranca
Respecte a la construcció de la nova caserna de Vilafranca, el subdelegat del Govern ha recordat que “amb l’actual situació econòmica, hi ha els recursos econòmics que hi ha”, que “el projecte ja està conclòs” i que “la voluntat del Ministeri de l’Interior és construir-ho al més aviat possible”. No obstant això, ha insistit que “hem de tenir en compte el temps en què vivim”, però ha mostrat també “el convenciment que es tracta d’una caserna important territorialment”.

Ha finalitzat recordant que malgrat la crisi, el Govern d’Espanya “ha fet un esforç sense precedents a la província de Castelló en matèria de renovació d’instal·lacions policials, la qual cosa ens ha permès en l’últim any inaugurar les casernes de l’Alcora i Morella i la Comissaria de Castelló”. Gràcies a aquest esforç “en molt pocs mesos obrirà les seves portes la nova caserna d’Oropesa”.

Més informació: