Morella viu una altra nit màgica amb el concert final dels mil estudiants del Com Sona l’ESO



comarquesnord.cat, Morella
» divendres, 13 de maig de 2011

Morella tanca aquest divendres la trobada musical de més de mil estudiants d’Educació Secundària Obligatòria, “Com Sona l’ESO”. Els alumnes continuen assajant durant tot el dia per al gran concert final, en el que els mil joves, més els professors i referents del jazz en l’àmbit nacional, actuaran a la Plaça de Bous. Anit, el compositor Carles Santos va reunir a més de 1500 persones en la Basílica Arxiprestal, en un espectacle únic de foc, veu i instruments.

Abans del gran concert final d’avui es guardarà un minut de silenci en solidaritat amb els afectats per la catàstrofe de Lorca. Després, l’actuació estarà dividida en dues parts. En la primera d’elles, els alumnes interpretaran l’himne de la quedada, la “Lluna Mediterrània” i la gran obra composta per a l’ocasió per Jesús Santandreu, “Think of Jazz”. Tot seguit, amb la solista Laura Simó, s’interpretaran clàssics del jazz. El gran concert ho tancarà una cançó dedicada a tots els pobles dels Ports.

L’alcalde de Morella, Ximo Puig, destaca el que està vivint la localitat amb esta trobada. Per a l’edil, “Morella està vivint uns dies especials, amb una gran harmonia entre el concert i l’escenari, que és tota la ciutat”. Puig també apuntava que Carles Santos va fer que la ciutat “visquera una nit màgica”.

Precisament, en eixa nit, Carles Santos va dirigir una obra que els veïns de Morella esperaven amb gran expectació. Al caure la nit, quatre grups d’uns 250 estudiants van invadir Morella des de quatre portals diferents de la localitat. En el seu camí a la Basílica Arxiprestal, entonaven versos sobre Morella extrets dels poemes de Vicent Andrés Estellés. Tots els joves van portar una torxa i van finalitzar el seu recorregut a l’interior de la Basílica Arxiprestal, en forma de conjunt vocal i instrumental, acompanyant a l’orgue i a la soprano Arantxa Martínez.
Més tard, els joves van tindre el Com Canta l’ESO, un concurs semblant a Operació Triomf, en el que la mateixa Nina havia seleccionat als finalistes. La trobada finalitzarà esta nit amb una festa final i demà, els estudiants tornaran cap a les seues ciutats d’origen.

Més informació: | | |