LA FALSA: “Venen eleccions, parlem de futbol”


JOAN CARLES MARCOBAL

Com que dels propers comicis ja els donen a vostès prou la pallissa des d’altres llocs, prefereixo avui parlar-los de futbol. No, no vaig a comenta’ls si el Barça és un digne campió o si el Madrid mereixia la Champions. Vull parlar de les Societats Anònimes Deportives. Alguns clubs en perill de descens corren al mateix temps el perill de desaparèixer si perden la màxima categoria. Rácing i Mallorca, per exemple. Altres tindran bona cosa de problemes econòmics: Saragossa, Hércules, Llevant… Els seus propietaris poden desfer-se d’ells en cas de descens si troben qui els compre.

Darrerament hem vist com capital del món àrab o hindú ha adquirit diferents clubs de la nostra lliga i a altres equips –Saragossa i Getafe- els pot passar el mateix pròximament. També llegia que el Rácing podria desaparèixer si les institucions públiques càntabres no posaven remei. Resulta que els clubs de futbol són com les esglésies: tenen propietaris privats però quan es troben en sinistre total les han d’arreglar les institucions públiques per a que passen de nou a mans privades. No seria aquest el primer cas en que s’ha hagut d’intervenir políticament amb diners públics per salvar un equip amb l’excusa de ser patrimoni social. Si els clubs són empreses privades caldria demanar responsabilitats als seus gestors. I si han de ser empreses que actuen com a tals.

Per cert, a mi me costaria molt dir que soc seguidor de la Nissan, de la Sony o de la Central Lechera Asturiana. S’imaginen una final de Copa entre Colhogar i Pastas Gallo?

Més informació: |