Victòria morellana per tancar una magnífica temporada sense el premi de l’ascens


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Vilafamés
» diumenge, 15 de maig de 2011

El Morella FC va tancar aquest diumenge la temporada 2010 – 2011 amb un desplaçament a Vilafamés. El rival, l’equip B de la localitat i l’escenari, el camp de l’Estepar que està en molt males condicions per a la pràctica del futbol. L’encontre començava a les 12h. a l’igual que els partits del Peníscola a Cinctorres i l’Sporting a casa front al Tírig. Matemàticament encara podien haver-hi canvis a la part alta. Sent realistes eren molt complicats. L’únic resultat incert era el del Peníscola al Pla del MigUll i el del Morella a Vilafamés que no servia per a res en quant a classificació, però sí per arrodonir una magnífica temporada.

El Morella pràcticament no es jugava res, sols tancar amb els millors números possibles una gran temporada en la que sols ha faltat la guinda de l’ascens. L’escenari no era el millor, el camp de l’Estepar, front un Vilafamés B que ha obtingut bons resultats a casa. Un dels motius, les nefastes condicions del terreny de joc que fiquen les coses molt difícils als equips que juguen la pilota. És quasi una gesta fer tres passades seguides en una gespa amb tants de forats i males condicions com la d’aquell camp.

Els morellans es van adaptar com van poder i els va costar poder fer el seu futbol, sense renunciar a ell. Les primeres ocasions van ser morellanes amb internades per les bandes de Josele o Carni i remats en córners d’Ángel o Pau. Als 11 minuts aplegaria la primera aproximació local amb un xut des de fora de l’àrea amb poc perill. Als 12 minuts, Moles es va plantar dins de l’àrea i va protestar un possible penal del porter quan l’estava retallant. L’àrbitre no va xiular res. Poc després, el Vilafamés B tindria l’ocasió més clara amb un llançament espectacular en una falta que va parar a la creueta de la porteria defesa per Dídac. Un esglai que es va calmar als 24 minuts quan va haver-hi un intercanvi de papers. Els dos jugadors de l’eix de la defensa, Hugo i Pau, es van convertir en atacants i van fabricar el gol de la victòria. Va ser després de la treta d’un córner. La pilota va caure als peus de Hugo que va veure desmarcat al seu company, fent-li una gran passada i Pau amb sang freda de davanter marcaria el gol que seria el de la victòria.

Posteriorment abandonaria el camp per precaució Josele, entrant Pablo per ell. Als 37 minuts, els locals es quedarien amb un jugador menys per una falta que va fer Carni. Un home del Vilafamés es va rebotar, l’àrbitre va traure groga per a Carni i el local, però com no va parar de protestar finalment va decidir expulsar-lo. Sense més novetats s’aplegaria al descans.

A la segona meitat, el partit va començar equilibrat. Les coses es van complicar per al Morella quan l’àrbitre es va inventar un penal per mans a Hugo. Una infracció que no ho va semblar i que va ser protestada pels morellans. La sort es va aliar amb els visitants perquè l’encarregat de tirar el penal el va fallar, tirant-lo fora.

Després del penal es viuria un dels moments per a recordar del partit. Minut 54 i abandonava el camp Hugo que d’aquesta manera es despedeix 22 anys després de la disciplina com a jugador del Morella FC. Tot apunta a que seguirà vinculat al club dins de la directiva de la qual ja forma part. Soro va ser el que va entrar per ell.

A pesar de jugar amb un home menys, el Vilafamés B va crear molt de perill i va fer perillar el resultat en vàries ocasions amb molt bones respostes de Dídac. En l’apartat de canvis, els morellans els van completar amb Marc Bellvís i Mario. El partit es va tranquil·litzar, tenint les millors opcions el Morella d’ampliar el marcador. A més, als 37 minuts els locals es quedarien amb nou homes de nou per protestar i fer accions antiesportives. La darrera jugada va tenir com a protagonista al porter del Vilafamés B. Va pujar a rematar una falta al descompte i al no aprofitar la jugada va perdre els papers i també va ser expulsat. Per a compensar, l’àrbitre expulsaria també a Jordi que estava al mig de l’aldarull que es va muntar.

A final, triomf morellà que certificava la tercera plaça amb uns registres espectaculars. De 30 partits disputats, el Morella ha guanyat 21 partits, ha empatat 8 i sols ha perdut un (al camp del campió, el Peníscola). En quant a gols, han aconseguit 95 gols a favor i s’han encaixat 30. Uns números que qualsevol altra temporada hagueren servit per pujar, però en aquesta campanya s’ha tingut al davant a dos grans rivals, el Peníscola i l’Sporting, que també han mantingut el nivell fins al final i són els conjunts que pugen de categoria.
Ara toca descansar i sobre meitat del mes de juliol arrancarà la pre-temporada del Morella FC pensant en una temporada 2011-2012 en la que serà complicat igualar o superar el que s’ha assolit en la que finalitzava el diumenge.

» resultat
» Vilafamés ‘B’ 0-1 Morella FC

» Alineació
» Morella F.C.: Dídac, Carni, Hugo, Pau, Ximo, Ángel, Chillida, Carles Fabregat, Josele, Jordi i Moles. També van jugar Pablo, Soro, Marc Bellvís i Mario.

» gol
» 0-1 Pau (24’)

» Fotogaleria
» Vilafamés B-Morella

Més informació: