Vilafranca ha estat l’escenari de la Trobada d’Escoles en Valencià


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Vilafranca
» diumenge, 15 de maig de 2011

Vilafranca es convertia aquest dissabte en l’escenari de la Trobada d’Escoles en Valencià, 3ª Festa per la Llengua. Un esdeveniment que va reunir al municipi a molta gent vinguda des de diferents indrets de les Comarques de l’Interior de Castelló per a reivindicar l’escola en valencià. A la festa es van unir moltes de les associacions del municipi que van col·laborar de diferents maneres.

Cap a les 12 del mig dia començava una visita guiada oferida per Tècnic de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca, Guillem Monferrer. Xiquets, xiquetes, pares i mares atenien a les diferents explicacions realitzades pel casc antic de la localitat. Posteriorment, la Xaranga de Vilafranca acompanyaria a tota la comitiva fins la Casa de la Música. Allí es faria una jornada de portes obertes i una actuació a càrrec del Conjunt Instrumental de l’Escola de Música, dirigit per Pau Monfort, Director de la Unió Musical de Vilafranca.

Després del dinar, el Parador acolliria els tallers. La persistent pluja obligava a l’organització a traslladar-los a l’interior del local, ja que estava previst fer-los al carrer. Gran quantitat de tallers, algun d’ells amb la participació d’associacions locals com Vilafranca Espai de Comerc, Creu Roja, l’AMPA de Primària, l’Institut de Vilafranca, el Capsigrany i també amb parades de llibres en valencià. A l’escenari va haver l’actuació de ball d’alumnes d’Atzeneta o el taller de Ball-plá, dança típica de Vilafranca entre altres moltes activitats més.

El teatre de carrer ‘Les Aventures de Froilán’ a càrrec del Grup la Xalera es va veure molt afectat pel mal oratge, encara que es va intentar dur endavant. Amb el discurs de les autoritats, amb membres d’Escola Valenciana i l’Alcalde de Vilafranca, Óscar Tena i l’actuació de Lilit i Dionís es tancava la Festa per la Llengua de Vilafranca.

Més informació: |