Valljunquera celebra les festes de Sant Miquel de Maig i Sant Isidre


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Valljunquera
» dilluns, 16 de maig de 2011

Los passats dies 14 i 15 de maig, lo municipi de Valljunquera va celebrar les festes de Sant Miguel de Maig i de Sant Isidre amb una programació carregada d’activitats molt variades i per a totes les edats. A més, enguany se li ha donat una volta pel que fa a l’organització, de tal forma que dintre de la Comissió de Festes hi haguessin presents tots los estatus socials del poble de Valljunquera i fer així un programa a gust de totes.

Lo regidor de festes de Valljunquera, Mariano Mínguez, va destacar que “han segut dos festes molt participatives”. A més, va afegir que no només l’associació de gent gran i les dones van participar en la programació, sinó que el dissabte ja va començar amb un concurs de tir al plat dut a terme per l’associació de caçadors del poble. A banda d’això, durant lo dissabte també hi va haver una missa en honor a Sant Miquel.

A continuació, les mateixes instal·lacions religioses van acollir el concert de fi de curs de l’escola de música de Valljunquera, i on van participar alumnes i professors de gent de Valderrobres, i on tots los assistents “van poder disfrutar de la música clàssica”, va concretar Mínguez. Després, les recent inaugurades instal·lacions del Portal del Matarranya van acollir un vermut per a tota la gent del poble, a qui va seguir ball al pavelló municipal.

Mínguez va reconèixer que “la gent de Valljunquera ha participat molt, tant al vermut popular, com al concert de música, com també a la rifa amb productes típics que se va sortejar”, i va remarcar que “un dels actes estrella va ser el bou de foc, que com lo fem a una hora més o menys normal, va fer que gaudiren la gent gran i els xiquets”. A la vegada, lo regidor de festes va voler donar les gràcies al veí Marcos Escrig, que “és lo nostre ‘torero’ oficial”. Les festes en honor a Sant Miquel de Maig i Sant Isidre es van tancar en una projecció al museu de la Memòria Històrica de Valljunquera.

» Fotogaleria: Sant Isidre a Valljunquera

Més informació: