El PSPV-PSOE de Morella reivindica un centre de salut integrat i la SAMU 24 hores



comarquesnord.cat, Morella
» dimarts, 17 d’abril de 2011

El candidat del Partit Socialista de Morella a revalidar l’alcaldia, Ximo Puig, el portaveu de sanitat del Grup Socialista en Els Corts, Ignacio Subías, i la regidora de benestar social del Grup Socialista a l’Ajuntament de Morella, Malú Blasco, han comparegut davant els mitjans de comunicació en el Centre de Salut del municipi. Tant Puig com Blasco han recordat que els escassos avanços en matèria sanitària en més d’una dècada

Puig iniciava la compareixença assenyalant que “la sanitat ha de millorar, no pot romandre estancada 15 anys aquí, des que el PSPV va construir el Centre de Salut. És un sarcasme que el PP torni a prometre un hospital si ha estat incapaç d’instal·lar una màquina de rajos X”.

Malú Blasco afirmava que “la salut és una qüestió de justícia i no de negoci. Morella i Els Ports es mereixen un altre tracte”. La número quatre de la llista del PSPV-PSOE també criticava les promeses del PP, ja que “legislatura després de legislatura veiem que ens prometen hospitals i, de moment, han estat incapaços de dotar-nos d’una unitat de radiologia o d’una SAMU 24 hores”. A més, recordava la visita a Morella del conseller Manuel Cervera a un acte partidista fa un any, en el qual assegurava que la SAMU no era necessària. Per a Blasco, “la Generalitat no entén com és la principal reivindicació de tota una comarca que té l’hospital més proper a una hora de distància i la base de la SAMU a més de quaranta minuts”.

Blasco ha reivindicat la necessitat de la millora sanitària i anunciava que “aquestes reivindicacions les tornem a incloure al programa perquè entenem que els morellanos i els nostres veïns es mereixen una sanitat digna”. També cap a memòria amb les desenes de mocions que s’han aprovat a l’Ajuntament de Morella i que la Generalitat ha obviat.

Per la seva banda, Ignacio Subías va presentar la proposta sanitària dels socialistes per a Morella.“El Centre de Salut Integrat, la SAMU 24 hores i la visita d’especialistes en diferents disciplines amb una periodicitat setmanal, són demandes sanitàries bàsiques i que mereixen els ciutadans de Morella i de la comarca”. El portaveu feia referència a l’empitjorament de l’estat de salut d’un pacient quan han transcorregut 40 minuts des d’un incident. Un temps que sempre és superior en les atencions urgents que necessiten trasllat des de Morella.

D’altra banda, Subías assenyalava que “la sanitat pública i de qualitat és un dels pilars fonamentals de l’Estat del Benestar i cal prioritzar-la”. Segons Subías, “la Generalitat de Camps ha gastat diners en l’innecessari i no ha gastat en el necessari”.

Per això, Subías s’ha compromès a materialitzar aquestes reivindicacions històriques si el PSPV guanya les eleccions del 22 de maig i presideix la Generalitat Valenciana.

Més informació: | | | |