Plataforma per Vilafranca denuncia l’ús partidista de Televisió de Vilafranca


comarquesnord.cat, Vilafranca
» dimarts, 17 d’abril de 2011

La Plataforma per Vilafranca-Coalició Compromís comunica en una nota de presma que “s’ha vist forçada a elevar una queixa formal a la Junta Electoral de Zona de Vinaròs per tal que resolgue la tutela mantinguda sobre la Televisió de Vilafranca (de titularitat municipal) i sobre els seus productors per l’actual alcalde de Vilafranca, candidat del PSOE a la reelecció i President del PSPV-PSOE, Òscar Tena”.

La Televisió de Vilafranca és una televisió de titularitat pública, finançada per l’Ajuntament de Vilafranca, per tal de fer arribar als ciutadans la informació sobre els actes polítics, lúdics i esportius que esdevenen en el municipi. Aquesta televisió té una periodicitat setmanal marcada cada dimarts a la nit, on es replega la informació de tota la setmana. No obstant, el programa íntegre es repeteix dijous, també a la nit, i diumenge al mig dia.

Al ser una televisió de caire local, “però que pot tenir una condició de pública, donat que es sufragada pel consistori municipal”, segons apunten des de Plataforma per Vilafranca, els tres candidats que encapçalen les llistes que concorren a les eleccions “acordaren verbalment atorgar cinc minuts d’informació per a cada llista en referència als actes de campanya i establir la propaganda electoral de manera proporcionada a la representació obtinguda en les passades eleccions municipals”.

Els esdeveniments pels que la Plataforma per Vilafranca eleva la queixa a la Junta Electoral ocorregueren aquest diumenge 15 de maig, en plena campanya electoral i a una setmana de les eleccions. “Després de l’emissió normal de dimecres (degut a assumptes personals d’un dels productors) i dijous, on es mantingué l’acord dels cinc minuts, diumenge, i Plataforma per Vilafranca per ordre directa del President del PSPV, Òscar Tena, s’edità un programa diferent al de la setmana per a incloure el míting de presentació de candidatura del PSOE, que tingué lloc divendres 13 de maig a les 20:00h. Però, a més, es trenca amb l’acord verbal i s’emeteren 32 minuts del citat mítin, mentre que es mantingué la temporalitat de la informació del PP i es rebaixà la de la Plataforma per Vilafranca, quan a aquesta informació li pertocava sortir dimarts següent, dia 17 de maig”, expliquen des de Plataforma.

Des de la Plataforma “no podem tolerar pràctiques dictatorials encaminades a manipular una televisió pública per a garantir l’emissió del mítin del PSOE, partit que governa el municipi, que, a més d’anar, en el nostre criteri, en contra de la llei electoral, trenquen amb l’acord verbal amb la resta de candidatures i taquen amb indecència el discurs de dignitat i honestedat del que estan fent gal·la per tot el País Valencià, Tena, Alarte i el PSPV-PSOE”, conclouen.

“Televisió de Vilafranca està produït per una empresa privada”

“Els responsables de TV Vilafranca se reserven el dret de prendre les accions legals que corresponguen davant les falsetats abocades pel candidat de Plataforma, Xavi Prats i Fortanet”

Més informació: | | | | |

/span> comentaris

  1. algu em pot comentar o ficar algun link del mitin de erpv que es va celebrar a morella
    no e vist cap noticia ni se el que van di ni si van tindre gent ni res de res

  2. “Amic”, ací tens l’enllaç en la notícia que vam emetre a nord·la televisió comarcal. L’assistència va ser més bé escassa, però vam fer un parell d’entrevistes:
    http://arxiu.comarquesnord.cat/2011/05/17/video-acte-derpv-a-morella/
    Gràcies!