Morella celebra el Dia Internacional dels Museus amb les entrades gratuïtes


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Morella
» dimecres, 18 de maig de 2011

Morella es suma avui a la celebració del Dia Internacional dels Museus. Per a això, el municipi mantindrà els museus oberts de forma gratuïta. La regidora de cultura, Palmira Mestre, afirma que “l’objectiu és acostar-se encara més a la ciutadania i als visitants, i fer-los partícips de les reivindicacions d’este dia” .

Este dia va ser declarat pel Consell Internacional de Museus (ICOM) l’any 1977. A Morella, des que l’Ajuntament ha recuperat la gestió, també s’ha celebrat tots l’anys. L’ICOM anuncia una reivindicació distinta cada any. Enguany el lema és “Museu i Memòria” i Mestre explica que “a través dels museus coneixem el nostre passat, la nostra identitat i aquells canvis que ens han constituït com a ciutat”.
Durant la jornada d’avui, es mantindran oberts el museu de dinosaures i el Castell. La regidora també considera que “la cultura té una gran importància des del punt de vista de la promoció econòmica”. Mestre explica que “el fet de posar en valor i respectar els nostres vestigis historic-culturals, ens fa més atractius com a destí turístic”.

La regidora assevera que “en el nostre cas, la cultura s’ha convertit en un vincle d’unió entre la nostra societat i els turistes”. Mestre també destaca que “a través dels museus, un visitant pot conéixer la nostra evolució, avantpassats, història, festes o altres activitats, per la qual cosa és molt important difondre la nostra cultura”.

Més informació: