“No tinc distanciament suficient” per a encentar el resultat de les eleccions



comarquesnord.cat, Morella
» dimecres, 18 de maig de 2011

El professor José Agustín Amela és el fitxatge mediàtic de la campanya electoral de Morella. Meteoròleg, professor d’institut, reconegut micòleg, comunicador, aficionat a l’astronomia… però mai polític. Fa unes setmanes va acceptar el tercer lloc de la candidatura dels populars morellans com a independent. Un lloc d’eixida que vaticina la seua presència en la pròxima corporació municipal. Un dels motius principals per a acceptar formar part de la llista va estar segons el professor que “l’opció pel Partit Popular és la que ofereix més possibilitats de transformació”.

Les reaccions dels veïns i coneguts d’Amela van ser d’allò més variades “de sorpresa per a uns, de felicitacions per a uns altres, tot dins de la normalitat democràtica de respecte a la pluralitat ideològica”.

La seua entrada en política no li ha apartat de les seues activitats quotidianes. Cada dijous ofereix les previsions meteorològiques als Ports Ràdio i els divendres en la televisió comarcal Nord en el seu espai ‘L’Observador’. De dilluns a divendres no falla a les seues classes d’història i geografia a l’IES Els Ports. Unes sessions en les quals es pot començar parlant de la Transició i acabar analitzant l’estat del cel o on han sorgit els primers bolets de la temporada. Els alumnes que han passat per les seues classes poden donar fe d’això.

Alguna cosa així és el que va ocórrer en el seu primer acte electoral. En el faristol va començar explicant els seus inicis en política “amb el puny en alt per les Rambles i amagant-nos dels grisos en una església”. Després va passar a temes locals, com no al sector educatiu de la localitat del que ell forma part “crearem un pla de manteniment anual per al col·legi de primària dins del pressupost local i recolzarem l’institut com a element clau en la formació per als joves de Morella i comarca”. El discurs ho va enllaçar amb una anàlisi demogràfica, l’oblit del llatí en l’església “encara que va estar molt bé la missa de beatificació de Juan Pablo II en la qual l’actual Papa va parlar en llatí” i finalitzant amb un clar missatge conciliador “tots som necessaris en la labor de fer una Morella amb més valors cívics, més prospera i més lliure”.

És un comunicador nat. Els seus espais en el mitjà de comunicació comarcal són molt seguits i comentats. Sol encertar en els seus pronòstics. També els pot sonar el seu nom perquè en la majoria de les informacions relacionades amb el temps i els bolets als Ports, Amela és la persona de referència per a ampliar la notícia. Assenyala que la política viu un temps de “tempesta primaveral amb ruixats moderats”.

El professor forma part d’una llista popular que segons ell “ajunta maduresa amb joventut que és el futur, idees, treball i il·lusió compartides”. En el cas d’entrar en el consistori, depenent d’estar en l’equip de govern o en l’oposició, la cosa que més li atrau és “poder plasmar polítiques culturals”. Amela creu que ha de tornar el “pactisme” perquè “segur que és el que la majoria de morellans desitgen, acceptant-se propostes coherents arriben des del govern o l’oposició”.

El morellà també té qualitats en el món de la radiestèsia, activitat que es basa en l’afirmació que els estímuls elèctrics, electromagnètics, magnetismes i radiacions d’un cos emissor poden ser percebuts i, en ocasions, manejats per una persona per mitjà d’artefactes senzills. Entre aquests mecanismes està el pèndol. Fa quatre anys, el professor va llançar el pèndol i va encertar el resultat de les eleccions, set regidors per al PSPV i quatre per al PP. Per a aquest diumenge no ha pogut realitzar l’experiment “no tinc distanciament suficient per a l’objectivitat que es necessita en la radiestèsia”.

Més informació: | | |