Esquerra denuncia irregularitats als sobres de votació del PP



comarquesnord.cat, València
» dijous, 19 d’abril de 2011

Esquerra Republicana del País Valencià ha presentat aquest dimecres un recurs davant la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana denunciant irregularitats detectades als sobres per formalitzar el vot a les Eleccions a les Corts Valencianes que el Partit Popular ha enviat a tots els electors de les tres circumpscripcions per publitramesa. Segons especifica el recurs presentat per ERPV, els sobres enviats pel PP “difereixen del model oficial (ECV 2.1) tant en tamany (més ample) com en color (més clar) com en inscripció i tipografia”.

Aquest fet suposa la presumpta adulteració del model oficial ECV 2.1. emprat per la resta de formacions, qüestió sobre la qual la Junta Electoral Central s’ha pronunciat en diverses vegades mitjançant diferents Acords.

Segons el candidat d’Esquerra a la Presidència de la Generalitat, Agustí Cerdà, “aquest fet pot vulnerar el principi de vot secret que regeix qualsevol procés electoral ja que és fàcilment detectable el sentit del vot de les persones que opten per emetre’l usant la papereta del mailing. Per tant, entenem que es pot tractar no només d’una vulneració de la llei electoral, sino també d’un dels drets fonamentals de les persones com es el dret al vot secret i que, de facte, pot constrenyir i coaccionar la llibertat de vot”.

Al recurs es fa menció, a més, de l’article 70.3 de la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, del Règim Electoral General (LOREG) que disposa que les Juntes Electorals corresponents verificaran que les paperetes i sobre de votació confeccionats pels partits polítics que concorren a les eleccions s’ajusten al model oficial. Per tant, i una vegada quede clar que aquests sobres no s’adjunten al model oficial, Esquerra demana que aquestes paperetes no puguen ser considerades vàlides en les eleccions autonòmiques del proper diumenge.

Més informació: | | | |