El PSOE perd la majoria absoluta a Massalió, però l’obté a Mont-roig i Lledó


Etiquetes: , ,


comarquesnord.cat, Matarranya
» diumenge, 22 de maig de 2011

Tot i que el PSOE ha estat lo gran perjudicat a les Eleccions Municipals 2011 a nivell estatal, a la comarca del Matarranya ha perdut número de votants però es manté pel que fa a representació del Consell Comarcal. De fet, lo PSOE ha passat dels 1.744 vots de l’any 2007 als 1.442 del passat 22 de Maig als pobles del Matarranya. Això supose una pèrdua total de 300 votants al territori. Però, tot i esta caiguda a la comarca, los socialistes mantindran la representació al Consell Comarcal amb sis consellers.

La gran sorpresa socialista l’ha donat el PSOE de Mont-roig, que ha tombat a les candidatures del PP i el PAR (actual alcalde) i ha sumat majoria absoluta. A Mont-roig ha condicionat molt el vot de càstig, que ha beneficiat una candidatura socialista molt jove i que s’olorave que podrie donar un canvi important al consistori mont-rogí. Al final, la llista del PSOE va obtindre un total de 135 vots (lo 55% del total), lo que supose més del doble que a les passades eleccions municipals. Per la seua banda, a La Freixneda PSOE i PAR sumen vots suficients com per provocar un canvi polític.

A Arenys de Lledó, lo PSOE consolide la seua majoria absoluta, mentre que a Lledó ha sumat 4 regidors i es fa amb la majoria absoluta. A Massalió, per contra, lo PSOE ha perdut la majoria i es quede amb 3 regidors, empatat a concejals amb PP. On s’ha estavellat més lo PSOE ha estat al municipi de Queretes, que ha passat de 3 regidors a només un, quedant-se així com a força menys votada al poble. A Pena-roja, lo PSOE ha passat a ser la força menys votada, amb un únic regidor, igual que a Fontdespatla.

On ix reforçat lo PSOE és a Beseit, on les diferències entre els partits majoritaris s’han reduït quasi al màxim. Per la seua banda, PSOE perd espenta a Calaceit, Valljunquera i Valderrobres. Tot i això, uns resultats per uns altres, los socialistes han aconseguit un nou municipi en majoria absoluta i es mantenen pel que fa a consellers a la Comarca del Matarranya. Los resultats, lògicament, no han estat bons. Ha pesat la crisi i el vot autonòmic. Però la caiguda del PSOE no ha estat tan forta com la que ha patit lo PAR.

Més informació: | |