Creu Roja de Vilafranca apropa al municipi l’actual situació a Haití


comarquesnord.cat, Vilafranca
» dilluns, 23 de maig de 2011

L’Assemblea de Creu Roja de Vilafranca, organitzava per a aquest dissabte una conferència a la Casa Social en la que es presentava l’actual situació d’Haití, quasi any i mig després de patir un devastador terratrèmol que va colpejar durament a aquest país caribeny. Davant d’una catàstrofe de tals dimensions, la cooperació internacional es va posar mans a l’obra per ajudar a Haití i des de molts racons del món es va desplaçar gent per tal d’ajudar a millorar i reconstruir el país. Un d’ells era Gonzalo Gómez, de Creu Roja Vinaròs i que era l’encarregat d’impartir la xerrada a Vilafranca. Gómez ha estat 10 mesos a Haití i acaba de tornar fa poques setmanes. El protagonista de la xerrada ens comptava com ha estat la seua experiència a Haití.

Al nostre país, la ciutat murciana de Llorca ha patit un terratrèmol important i l’ajuda també ha arribat de forma clara per part de Creu Roja.

Un cooperant internacional com Gonzalo Gómez, dedicat dins de l’organització Creu Roja a aquestes tasques, no es planteja pel moment per qüestions de treball poder tornar a Haití. Encara que assegura que en periodes vacacionals no ho descarta.

A la xerrada es van projectar diferents vídeos i fotografies al voltant de la situació actual d’Haití i del treball de reconstrucció de cases que ha fet Creu Roja per a que els que es van quedar sense res, tingueren un lloc de protecció. Aquesta important tasca s’ha desenvolupat per part de l’Ong gràcies al treball de persones com Gonzalo Gómez.

Més informació: | |