Quatre formatges de Catí i Morella guanyen a la Fira Lactium de Vic


comarquesnord.cat, Vic
» dilluns, 23 de maig de 2011

Els formatges de les cooperatives de Cati i Pastor de Morella continuen collint premis a la qualitat dels seus productes. En aquesta ocasió ha estat en la Fira Lactium celebrada a Vic. Era la tercera edició d’aquesta fira del formatge, en un indret on la cultura del formatge està tant arrelada.

El Concurs de Formatges Artesans va comptar en centenars de participants, però fins a quatre van ser els formatges, dos de la Cooperativa de Cati, i altres dos de la Formatgeria el Pastor de Morella, que van agradar més que la resta.

Així el Lactium d’Or als Formatges de Pasta Dura de ovella entre 7 i 60 dies de maduració, va ser per al pell Florida d’ovella de la Formatgeria de Cati. El “Lactium Bronze” als Formatges de Pasta Dura d’ovella amb més de 60 dies de maduració, de’l va emportar el de llet crua d’ovella de la Formatgeria el Pastor de Morella. El “Lactium Or” als Formatges de Pasta Dura de cabra amb més de 60 dies de maduració, també es quedaria per al formatge que fabrica artesanalment la formatgeria morellana, i la seva cosina, la de Cati arrodoniria la Fira al alçar-se amb el “Lactium Bronze” als Formatges de Pasta Dura de cabra amb més de 60 dies de maduració, seria amb el abric de cabra.

En els darrers anys aquestes formatgeries que comparteixen direcció van emprendre el camí de la qualitat, i aquesta s’està reconeixent cada dia a través de les dotzenes de premis que acumulen, però especialment per el prestigi que han agafat.

Més informació: