“Esperem que el nou president de la Diputació canvie l’actitut obssessiva contra Morella”



comarquesnord.cat, Morella
» dimarts, 25 de maig de 2011

Els resultats de les eleccions deixen un panorama polític a Morella i a València pràcticament idèntic al que es tenia fins ara. Ximo Puig continurà sent l’alcalde de Morella, Francesc Camps presidirà de nou la Generalitat Valenciana, però ja no estarà com a president de la Generalitat Carlos Fabra, sinó que serà Javier Moliner qui encapçale l’institució provincial.

Aquest canvi a Castelló es veu des de Morella com a una nova oportunitat per a reprendre i reforçar les relacions entre l’Ajuntament i la Diputació, que sovint han estat tenses donada la rivalitat històrica Puig-Fabra.

“Sempre hi ha que intentar i aconseguir una bona relació amb les institucions. A mi m’agradaria que aquesta nova etapa que s’obri es plasme el que té que ser la relació entre les institucions. Per la nostra part no quedarà. Mai ha quedat, però en aquest moment anem a intensificar la posició de l’acord per a intentar eixir endavant d’una situació de problemes que afecten als ciutadans”, ha assegurat Ximo Puig en les primeres declaracions a nord·la televisió comarcal després de la ciuta electoral de diumenge.

“El que no es pot, baix ningún concepte, és pensar que les institucions estan per a enfrontar-se entre elles, sinó que estan per a col·laborar i nosaltres ho anem a fer d’una manera clara i evident. Jo dic que, des del primer dia, tant al president de la Generalitat com al nou president de la Diputació els vaig a mostrar clarament la meua actitud de respecte i voluntat inequívoca de col·laboració, el que m’agradaria que tingués un retorn positiu”, diu Puig.

Ximo Puig recorda que, en aquests moments “tenim una bona relació amb la conselleria de Turisme i altres consellers, que no es sap si continuaran o no i anem a intentar anar resolent els problemes, i en la Diputació ens agradaria que canviare la posició de l’actic president, que ha estat obssessiva contra Morella i esperem que en el nou president s’obri un periode de normalització entre les institucions.”

Ximo Puig, en la mateixa entrevista, fa autocrítica dels resultats del PSOE a nivell autonòmic i estatal. “El partit socialista té que fer una reflexió molt profunda i té que prioritzar clarament els interessos de la Comunitat Valenciana”, assegura.

L’alcade, que afronta la cinquena legislatura al capdavant de l’Ajuntament de Morella, assegura que ja s’està treballant en la configuració del nou equip de govern municipal que prendrà possessió el proper 11 de juny.

Més informació: | |