La constitució de cinc ajuntaments del Matarranya pot vindre condicionada pels pactes a Saragossa


comarquesnord.cat, Matarranya
» dimarts, 24 d’abril de 2011

Al llarg de les Eleccions Municipals 2011 celebrades lo passat 22 de maig, cinc dels 18 municipis del Matarranya no han registrat majoria absoluta. Seran cinc pobles on seran necessaris los pactes entre partits per a fer consistoris de coalició o, per contra, on se governarà en minories. Entre estos municipis hi trobem Calaceit, on les últimes municipals han dibuixat un panorama que li atorga 4 regidors al PSOE, 4 regidors al PP i 1 d’Entesa, que serà el partit que farà inclinar la balança o qui determinarà que hi hagi un ajuntament en minoria.

Als altres quatre pobles de la comarca del Matarranya on no s’han registrat majories absolutes, los possibles pactes que es facin a les Corts d’Aragó, les Diputacions o inclús les comarques, podrien determinar un color o un altre dels ajuntaments. En este sentit, trobem dos pobles amb una situació idèntica. A Massalió i Beseit, PP i PSOE han obtingut un total de 3 regidors, mentre que el PAR se n’ha fet amb un que pot ser determinant. Massalió és un municipi on fa quatre anys hi va haver una majoria absoluta del PSOE. Beseit, en canvi, bé d’una coalició PSOE-PAR.

A La Freixneda i Fontdespatla, tot i produir-se uns resultats electorals prou equilibrats, los pactes a Saragossa també podrien determinar el color del nou ajuntament. A Fontdespatla, en concret, PAR i PP han obtingut 3 regidors, mentre que el PSOE és la tercera força amb un regidor. A La Freixneda, per la seua banda, lo PP ha obtingut 3 regidors, mentre que el PSOE i el PAR tenen 2 regidors cada u, i una possible coalició PSOE-PAR podrie desbancar a l’actual alcalde, Antonio Algueró. Durant los últims quatre anys, a Fontdespatla també ha funcionat la coalició PSOE-PAR.

Estos 5 municipis són los que, a hores d’ara, generen major incertesa de cara als futurs consistoris. Durant los últims quatre anys, a aquells on no s’ha aconseguit majoria absoluta ha hagut governs de coalició entre PSOE-PAR, que ere el mateix pacte que hi havie a les Corts d’Aragó. Ara, per contra, la coalició PSOE-PAR a Saragossa només obtindrie 29 escons, menys diputats inclús que el PP, de tal forma que és del tot impossible una coalició entre estos dos partits per a governar. Ara per ara, la possible coalició que guanye pes és PP-PAR.

Més informació: | |