Lo Valderrobres guanye al líder (3-2) i Cretense s’emporte el derbi contra el Calaceit (0-2)

comarquesnord.cat, Matarranya
» dimarts, 24 de maig de 2011

Lo Pena-roja va perdre al camp del Lécera (5-2) aquest diumenge electoral, però manté les aspiracions de superar al Valdealgorfa

» Valderrobres
Lo Valderrobres va aconseguir este cap de setmana una gran victòria a casa davant del líder Cella i es consolide a la 6ena posició de la classificació empatat a 62 punts amb lo Casp. Los jugadors de Manuel Bel se van enfrontar a un equip ja ascendit a Regional Preferent i que arribave a Sant Roc amb algunes baixes importants. Segons va valorar el tècnic del Valderrobres, “va ser un partit molt bonico per al públic, amb ocasions a les dos porteries i jugades espectaculars”. Lo Cella va saber avançar-se al marcador als primers minuts, després de que un error defensiu es convertís en un gol en pròpia porteria. Tot i això, los locals se van refer i van saber empatar el marcador, i després d’una contra molt ben conduïda pels jugadors dirigits per Bel, lo Valderrobres se va posar per davant al marcador. Tot i això, lo Cella, que venie al partit amb alguns juvenils com a titulars, va empatar el partit a la segona part després d’una errada del porter local. Però el Valderrobres va tirar d’èpica i va fer un tercer gol que va posar el resultat definitiu a favor dels del Matarranya. Bel va valorar molt la victòria, sobretot per l’alt rendiment que va requerir el partit i per les bones vibracions que van mostrar els seus jugadors, i va afegir que ara cal traure els millors resultats possibles per quedar el millor possible a la taula. La pròxima jornada, lo Valderrobres viatge al camp del Valdelgorfa, un partit ‘a priori’ assequible on los del Matarranya. “Natres intentarem ajudar al Pena-roja, i a veure si el Pena-roja mos ajude a natres”, va sentenciar Bel, recordant que el Pena-roja jugarà esta jornada contra l’Híjar, rival directe del Valderrobres.

» Cretense
Lo Cretense se va emportar este cap de setmana el derbi que jugaven amb Calaceit (0-2), un partit que va destacar pel poc futbol i la manca de tensió, símptomes poc habituals en un matx d’estes característiques. Sergi Manero, jugador del Cretense, va apuntar que “va ser un partit avorrit, on sol va haver futbol a ratets, però sabíem que a estes altures de temporada hi ha baixons, al camp feie molta calor, però vam aconseguir els tres punts, que és lo important”. Lo partit va començar sense un clar dominador, però conforme avançave el partit, los visitants van controlar la pilota i van saber fer dos gols. Tot i això, Manero va reconèixer que “el partit no estave tancat perquè amb un gol la cosa es posave difícil”. Lo Calaceit va tindre ocasions per emportar-se alguna cosa més, fer algun gol i posar més emoció al partit. Però el porter del Cretense va ser clau, va parar pilotes que podien anar a dins la xarxa i al final, lo Cretense va sumar 3 punts més. Ara, los de Queretes estan amb forces per a rebre a l’Azuara i “deixar un bon sabor de boca a l’afició a l’últim partit que es jugarà a casa esta temporada”, va concretar Manero. “Portem un mes i mig sense perdre, hem sumat moltes victòries ara que s’acabe la temporada, i esperem que amb l’últim partit de la temporada se pugue maquillar una mica més la temporada”. Manero també va reconèixer que l’afició està desconcertada perquè “som capaços de lo millor i lo pitjor, un dia jugues bé i l’altre malament”. Amb estos 3 punts lo Cretense se pose en 41 punts a la 14ena posició, a només una victòria del Sástago. Lo pròxim cap de setmana, lo partit davant l’Azuara pot ser clau per sumar esta posició.

» Pena-roja
Lo Pena-roja va perdre este cap de setmana al complicat camp del Lécera (5-2) i es quede a les portes d’agafar al seu màxim perseguidor, lo Valdealgorfa. Més encara quan l’equip del Baix Aragó no va jugar el seu últim partit al camp de l’Azuara, per la qual cosa l’àrbitre va escriure l’obligatori (3-0) i el Valdealgorfa podrie rebre una sanció monetària exemplar i perdre tres punts. Lo Pena-roja va viatjar a Lécera amb la sensació de que no serie un partit fàcil. Tot i això, i fins a falta de 25 minuts perquè acabés lo partit, lo resultat ere d’empat (2-2). De fet, i segons va destacar el tècnic del Pena-roja, Jose de Laris, “va ser un partit en ocasions, on sempre vam anar a remolc, però on se va fer un bon partit fins als últims 25 minuts. Lo propi Laris va reconèixer que “estic content fins als 65 minuts, perquè vam aguantar molt bé i quan va començar la segona part vam saber empatar el partit. Amb empat, sincerament, creia que guanyàvem lo partit. Però vam tindre un quart d’hora una mica tonto i es va acabar el partit. Si et fan 3 gols en un quart d’hora és molt difícil guanyar partits”. Tot i això, Laris satisfet perquè “s’han generat moltes ocasions de gol, intentem atacar una miqueta més i el partit d’este cap de setmana no era per un 5-2. Però és lo que té el futbol”. A més, Laris va dir que “l’àrbitre va estar molt correcte i va ser el millor àrbitre que he vist a la meua vida. Un 10”. Amb esta derrota, lo Pena-roja es quede a la 17ena posició amb 17 punts i es manté a quatre punts del Valdealgorfa. De totes formes, lo Valdealgorfa podrie patir sanció per no viatjar a Azuara. Lo pròxim cap de setmana, Pena-roja jugarà a casa contra l’Híjar.

» Calaceit
Calaceit va perdre este cap de setmana un nou derbi entre equips del Matarranya després de que el Cretense guanyés al seu domicili (0-2). Segons va destacar el portaveu de l’equip i membre de la Junta Directiva, David Insa, “va ser un partit molt avorrit. A mi me pareix que estaven tots dormint, tant se me’n donen los del Calaceit que els de Queretes. Ni futbol, ni res de res”. Tot i això, Insa va recordar que “amb dos ocasions mos vam fer dos gols i aquí es va acabar el partit. Natres vam arribar dos vegades a porteria. I si va estar encertat o no el porter, no van entrar. Per a ser un derbi, no me va agradar el partit. I tal i com eixien los nostres en los últims partits, havíem encarat lo partit d’una altra manera”. Però no es va repetir lo dels últims partits, on recordem que el Calaceit havie guanyat al Castelserás i li va posar la por al cos al Cella. “Al final, va guanyar qui va tindre una mica més d’actitud. I eixe va ser el Cretense”. Tot i això, Insa va reconèixer que ara tenen dos partits claus. “Este pròxim s’ha de guanyar com sigue. Que el Samper és un equip que en los últims anys només guanye al Calaceit, com aquell que diu”. A més, a la jornada següent “tenim derbi contra el Pena-roja, i la intenció és acabar la temporada amb dos victòries”. En estos moments, lo Calaceit és penúltim classificat a la taula amb 12 punts i està a només 5 punts del Pena-roja. Si el Calaceit guanye els dos partits i el Pena-roja els perd los dos, lo Calaceit superarie al Pena-roja a la taula. A la vegada, i pendents del que pot passar del partit Azuara Valdealgorfa, lo Calaceit també se’n pot beneficiar.

» Fotogaleria: Calaceit-Cretense

Més informació: | | |