El Capítol del Santíssim ha encetat l’acapte per al Corpus



comarquesnord.cat, Morella
» dijous, 26 de maig de 2011

El Capítol del Santíssim Sagrament ha començat l’acapte destinat a la festa del Corpus de Morella. Un any més, aquesta ancestral celebració no té majoral, i és el Capítol qui s’ha de fer càrrec de la organització. Per això no sols demanen col·laboració econòmica, sino també personal per tal de fer que, al menys, la processó siga el més completa possible.

La data del Corpus, està marcada per el calendari pasqual. Com aquest any la Pasqua ha estat tant tard, el Corpus serà el darrer cap de setmana de juny.

Tota la història del Corpus de Morella està documentada. Tots els passos que deuen seguir els majorals s’han estipulat, fins al punt que es marca qui guarde les safates de les almoïnes. La història d’aquesta festa, que commemora la institució de la Eucaristia, ha quedat reflectida i recollida per historiadors locals i publicitada per majorals i el Capítol. La processó del Corpus de Morella és, juntament amb la de València, el principal referent del Corpus Christi al a Comunitat Valenciana.

Són 653 anys els que compleix aquesta tradició, però de vegades cal animar a la gent per a que cap element i tots els quadres puguen sortir el més complets possibles. I és que es necessiten més de 200 persones, per tal de que pugue eixir tot.

El Corpus de Morella és un signe d’identitat de la localitat, de més de set segles de historia. La celebració, any rere any, s’està salvant com es pot, però en els darrers temps sempre ha calgut completant a darrer hora i reunint associacions, estudiants o pares dels xiquets de comunió per tal de poder-la continuar fent tant digna i especial com la van anar ampliant en tots els temps els morellans d’abans. Per això, des del Capítol, es prega col·laboració per al major esplendor d’aquesta tradició religiosa morellana.

Més informació: | |