Comence una nova campanya del Mussol del Matarranya


Etiquetes: ,


comarquesnord.cat, Matarranya
» divendres, 27 de maig de 2011

Lo Departament de Joventut de la Comarca del Matarranya ha posat al servei dels jóvens una nova campanya del ‘Mussol’ del Matarranya. Un estiu mes, l’autobús nocturn de la comarca oferirà als menors de 36 anys la possibilitat de tindre un servei de transport perquè puguen anar a les festes dels diferents pobles del territori. Enguany, lo primer destí del Mussol del Matarranya serà Calaceit, on anirà (sempre i quan hi haigue suficient gent interessada) l’11 de juny coincidint amb les festes de Primavera. L’última ruta de la temporada serà a Queretes lo 8 d’octubre.

La tècnica de Joventut de la Comarca del Matarranya, Nuria Gasulla, va destacar que “este és lo tercer any del Mussol del Matarranya, que s’ha convertit en la iniciativa més consolidada” que es fa a través d’este Departament. “Tots los jóvens coneixen lo Mussol. Lo boca a boca fa molt, i molts jóvens, encara que no l’haiguen fet servir encara, saben que està”. Enguany, a l’hora de demanar al servei s’han produït dos canvis. Lo primer, lo mínim de viatjants. Per a que es faigue la ruta caldrà un mínim de 30 sol·licituds. La segona, lo preu. Enguany, lo Mussol costarà 10 euros.

Pel que fa a requeriments per a sol·licitar el servei, cal recordar que los interessats tindran com a màxim lo dimarts previ a cada eixida per a presentar la documentació. Los interessats hauran de presentar una fotocòpia del DNI (fotocòpia del DNI del pare, mare o tutor en cas dels menors), la inscripció per a la ruta i l’ingrés. Les rutes que farà el Mussol del Matarranya eixiran des del primer municipi a les onze de la nit, mentre que l’hora de tornada serà a les sis del matí. A cada municipi del Matarranya només li pertocarà una ruta en tot l’estiu.

Gasulla va valorar que cada any han utilitzat lo Mussol del Matarranya a la vora de 400 jóvens. Pel que fa al perfil de l’usuari, la tècnica de Joventut va destacar que “els jóvens d’entre 16 i 19 anys són los que més utilitzen lo servei”, però a les rutes “també tenim gent de 30 anys”. A més, Gasulla va concretar que “los jóvens estan molt contents per este servei” i a la vegada “tenim notícies que mos arriben dels pares i on animen als seus fills a agarrar el Mussol del Matarranya perquè és un servei que ells no tenien i hagueren aprofitat”.

Més informació: |