El taller d’ocupació del castell del Baró d’Herbers finalitza la rehabilitació del saló del delme



comarquesnord.cat, Herbers
» divendres, 27 de maig de 2011

La Fundació Blasco de Alagón ha finalitzat, a través del seu taller d’ocupació, els treballs de rehabilitació del saló del delme (del ‘diezmo’, en castellà), que es trobava en molt mal estat de conservació. El forjat de la primera planta havia caigut sobre l’antiga nevera del pis inferior, que estava coberta d’enderrocs.

Els alumnes participants en aquest treball, del mòdul de Rehabilitació de Patrimoni, han desenrunat l’antiga nevera i han dut a terme la reconstrucció del forjat. També s’han encarregat d’adequar les sales inferiors, una tasca que ha servit per descobrir unes antigues escales d’accés lateral al castell. El saló del delme servia en l’Edat Mitjana al senyor del castell com a lloc de cobrament de la desena part de les collites.

» Escola-taller
Els alumnes del mòdul de Restauració i Conservació de Mobles han finalitzat, per la seva banda, l’inventariat dels elements que formen part del palau. Aquest grup d’alumnes es troba ara realitzant la planimetria d’una de les plantes de l’edifici, de manera que quedin registrades les rajoles, així com la seva posició, estat de conservació i altres elements d’interès com a impressions dels escuts de les famílies que van habitar el castell. L’objectiu d’aquesta acció és registrar l’estat exacte de cada peça perquè quedi constància de com van ser trobades.

Més informació: | | | |