Francisco Esteve: “Tenim majoria absoluta, però comptem amb totes les persones”


Etiquetes: , ,


comarquesnord.cat, Pena-roja de Tastavins
» divendres, 27 de maig de 2011

La candidatura del PAR a Pena-roja, encapçalada per l’actual alcalde Francisco Esteve, continuarà quatre anys a l’alcaldia del municipi després de revalidar la majoria absoluta del 2007 i mantenint 4 regidors. Amb un total de 132 (51,97% dels vots vàlids), lo PAR sume majoria absoluta i trau més vots que les dos altres candidatures. Lo PP, encapçalat per Juan Antolí, s’ha convertit en la segona força política del municipi, després d’obtindre 72 vots i 2 regidors. Lo PSOE, per la seua banda, serà la tercera força de l’ajuntament amb un únic regidor.

Ràdio Matarranya va entrevistar a Francisco Esteve després d’estes eleccions municipals, qui abans de res, va voler “agrair des d’aquí a tota la gent de Pena-roja que va anar a les llistes, perquè això no és només qüestió d’una candidatura. Cal agrair la participació de tots, i també agrair a la gent que va confiar en natres”. Pel que fa als dies previs dels comicis, Esteve va defensar que “des de la llista del PAR “estàvem tranquils. Portàvem vuit anys treballant per al poble i teníem una línia de treball marcada”, va concretar l’alcalde de Pena-roja.

Tot i això, també va reconèixer que “després de 8 anys, vulgues o no hi ha un desgast, i la majoria absoluta és difícil de traure”. Pel que fa al seguiment del recompte, Esteve va explicar que “se va seguir des de les escoles. I com passe sempre, se va viure amb molta expectació per a conèixer la creació de l’ajuntament”. Tot i això, l’escrutini “se va seguir amb molta tranquil·litat”. Pel que fa al treball, Esteve destaque que hi haurà línia continuista, i va recordar que a l’igual que els últims vuit anys on “s’ha treballat en consens, ara volem seguir treballant igual”.

En este sentit, l’alcalde de Pena-roja va recordar que “natres tenim majoria absoluta, però tenim clar que allí hi haurà set persones i comptem amb totes les persones. Perquè això és benefici per al poble i volem seguir així”. Pel que fa a projectes, Esteve va explicar que “natres portàvem uns projectes, les altres llistes en portaven uns altres. I al final a un poble lo programa és més o menys lo mateix. Ara, en funció dels projectes i subvencions que puguem traure, possiblement un projecte varie. Però sobretot en tenim dos o tres que mos marquen una mica esta legislatura”.

En concret, Esteve va fer referència, “per un costat, a acabar l’edifici multiusos, que això mos dóne peu a posar en marxa uns altres projectes”, com ara “impulsar un espai per als jóvens, tindre un espai per a les associacions del poble, fer un gimnàs i fer una sala de dols, perquè tot això depèn de l’edifici multiusos”. A més, esta legislatura també vindrà marcada per dos projectes claus. “Un d’ells serà la residència, que ja té una partida oberta, i una altra són les basses laterals del Tastavins. Són projectes que anirem a mort a per ells”, va refermar.

Pel que fa al possible canvi de color polític a les institucions provincials i autonòmiques, Esteve va reconèixer que “no és lo mateix que estigues amb càrrecs polítics a la DGA o que no estigues. Però crec que això no haurie de condicionar ni al poble de Pena-roja ni a cap poble”. Per tant, va afegir que “ara és quan s’ha de demostrar que si treballes i vas tots a una és quan se poden traure projectes. Natres estem aquí per a donar la cara, per a treballar, i esperem que això es valoro”. Pel que fa als possibles pactes, Esteve va dir que “tinc una opinió personal. Però lo que faigue el partit ho haurem d’assumir i ja està”.

» ÀUDIO: Francisco Esteve, “Tenim majoria absoluta, però comptem amb totes les persones”

Més informació: | |