Xiquets dels CRA’s Matarranya i La Freixneda participen al ‘Programa Explora’



comarquesnord.cat, Matarranya
» divendres, 27 de maig de 2011

Xiquets dels CRA’s Matarranya i La Freixneda han participat al ‘Programa Explora’ dut a terme pel Grup d’Acció Local Baix Aragó – Matarranya i que ha consistit en redescobrir els valors i la natura del nostre territori a través de gimcanes i jocs. En concret, lo ‘Programa Explora’ ha consistit en tres eixides diferents. Una d’elles ha portat xiquets de Castellote fins les instal·lacions del Jardí Botànic de Ràfels, que ha albergat la Ruta dels Botànics. Per la seua banda, los xiquets del Matarranya van fer la Ruta de la Botica, amb excursió a Castellseràs i Valdealgorfa, i la Ruta de les Neveres, on se va anar fins a Bellmunt.

La tècnica del Grup d’Acció Local Baix Aragó – Matarranya, Virginia Cardona, va apuntar que a través del ‘Programa Explora’, “los xiquets coneixen a través de material divulgatiu i de gimcanes, lo valor cultural i patrimonial del nostre territori”. Com a metes i reptes del programa, Cardona va afegir que “volem que sigue una cosa didàctica, i que coses que tenim molt a prop i que moltes vegades no coneixem, siguen descobertes pels xiquets”. Lo ‘Programa Explora’ s’oferte a tots los CRA del Baix Aragó i el Matarranya. Enguany s’han fet tres eixides, i en total s’han beneficiat a la vora de 300 alumnes del territori.

De cara al pròxim any, Cardona va comentar que “estem treballant en altres rutes, i de moment ja hi ha alguns CRA’s interessats, tant d’una comarca com de l’altra. Lo que volem és apropar el territori als nostres xiquets, i això ho fem a través d’excursions d’un dia que, a través de l’empresa Guies dels Ports, també hi ha monitoratge”. A banda de l’excursió, que és lo més cridaner per als alumnes, lo ‘Programa Explora’ també treballe amb els xiquets abans i després de l’acció. A més, cadascuna de les excursions s’adapte a l’edat dels alumnes i des del Grup d’Acció Local se valore “de forma molt positiva estes activitats perquè tant professors com xiquets n’estan encantats”.

Més informació: | | |