Sis bandes i quasi 300 músics es reuneixen a Vilafranca amb la Trobada de Bandes



comarquesnord.cat, Vilafranca
» diumenge, 29 de maig de 2011

L’Ajuntament de Vilafranca, la Unió Musical de Vilafranca, la Diputació de Castelló i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana han organitzat aquest dissabte a Vilafranca la XVIII Trobada de Bandes de Música dels Ports / Alt Maestrat. En l’esdeveniment han participat la Banda Font d’Ensegures de Benassal, la Unió Musical Catinenca de Catí, la Societat Musical Cinctorrana de Cinctorres, l’Associació Musical Mestre Candel de Morella, la banda de música Santa Quitèria de Tírig i la Unió Musical de Vilafranca.

L’activitat s’ha iniciat amb una cercavila des de la Casa de la Música fins al Parador de Festes. Allà s’ha celebrat un concert en el qual han participat totes i cadascuna de les formacions musicals. La Banda de Música Font d’Ensegur de Benassal, dirigida per Ricard Fortea, ha interpretat “L’Entrà dels Ròssecs” de Desiderio Artola i “Astrofísica” de Juan Gonzalo Gómez Deval.La Unió Musical Catinenca de Catí, sota la batuta d’Óscar Senén ha fet sonar “Gent Jove” de Josep Roda i “Cavall de Foc” de José Rafael Pascual Vilaplana.

La Societat Musical Cinctorrana de Cinctorres ha interpretat, sota la direcció de Carmelo José Giménez, el pasdoble “Ateneu Musical” de Mariano Puig i La Storia de Jacob de Haan. A continuació la Societat Musical Mestre Candel de Morella, dirigida per Antoni Orti, ha ofert al públic “El Tio Vicent” de Jesús Palos i Antonio Ortí i “Una Nit a Granada” d’Emilio Cebrián Ruiz. Seguidament la Banda de Música Santa Quitèria de Tírig ha interpretat “Alegria Agostense” de Juan Manuel Molina i “El Gran Roca” de Martín Alonso. Finalment, l’actuació l’ha tancat la Unió Musical de Vilafranca, dirigida per Pau Monfort Pitarch. Els músics locals han interpretat “Gloria Ramírez” de Rafael Talens, “Quadres d’una exposició” de Modest Mussorgski i l’Himne a Vilafranca, de Perfecto Artola. La trobada ha reunit a Vilafranca a quasi 300 músics.

» Trobada comarcal de bandes a Vilafranca

Més informació: | | | |

1 comentari

  1. José Vicente Castel enllaç al seu comentari

    El pas-doble “El tío Vicent” de Jesús Palos (no Pals) i Antoni Ortí