Casa Roque, marc d’un curs de cuina que barreja innovació i tradició



comarquesnord.cat, Morella
» dilluns, 30 de maig de 2011

Casa Roque Formación ha estat el marc d’un curs d’innovació i tradició dins la cuina. Una interessant oferta formativa dins dels cursos proposats des de la Formació Continua de la UGT: secció comerç, hostaleria, turisme i joc.

Un curs de cuina creativa que ha tingut una durada de 40 hores enfocat tant a la gent que treballe com a la que està aturada. Han participat entre 12 i 14 alumnes amb Roque Gutiérrez com a professor. L’objectiu principal era agafar una base teòrica i poder-la aplicar a la pràctica als fogons. En la darrera de les jornades els alumnes van poder elaborar plats que feien molt bona pinta com polp amb pataques coberts d’ali oli, fideuá amb llamàntol o una dorada a la sal.

La creativitat actualment és molt important en el món de la cuina, per això s’ha celebrat aquest curs. La innovació és una forma d’anar evolucionant, encara que també s’ha mantenir la cuina tradicional. El millor segons aquest curs: barrejar la innovació i la tradició. La base de la iniciativa ha estat la teoria, però sobretot la pràctica per tal de saber desenvolupar-se en els fogons. En aquesta ocasió ha estat satisfactori el fet de que molts dels alumnes repetien del curs d’iniciació a la cuina que es va desenvolupar el mes de març.

Així, es fomenta la introducció de nous cuiners en un sector com la hostaleria que és molt sacrificat, però a més, també per poder saber menejar-se en qualsevol cuina.

Casa Roque Formación celebra al llarg de l’any diferents cursos mitjançant ASHOTUR, l’escola de la UGT, el SERVEF o d’altres tipus, com a complement del restaurant, esperant noves propostes per als propers mesos.

» Curs de cuina creativa de Casa Roque

Més informació: | |