Els matarranyencs viuen intensament el XI Dia de la Comarca a Valljunquera



comarquesnord.cat, Valljunquera
» dilluns, 30 de juny de 2011

Un any més, lo Dia de la Comarca ha tingut una bona convocatòria de públic. Valljunquera va ser enguany la localitat amfitriona d’este acte, que té com a objectiu celebrar un dia de convivència entre tots los veïns del Matarranya i també, donar a conèixer la institució comarcal. La jornada va començar a les onze del matí, amb la recepció de les autoritats i els participants, que van passejar per la localitat i van conèixer els racons més bonics de Valljunquera.

Tot seguit, l’alcalde en funcions, José Escrig, acompanyat del president comarcal, Carlos Fontanet, van inaugurar dos noves exposicions: una de manualitats de l’Associació ‘Antigues Alumnes’ de Valljunquera, al Centre Cultural, i una altra, en este cas fotogràfica, al Centre de la Memòria Històrica. A esta última exposició es mostren les fotografies que s’han presentat enguany al concurs “Valors del Matarranya”, organitzat pel Departament de Cultura de la comarca.

Ja a la plaça de l’església, l’alcalde va donar la benvinguda a tots los participants i a continuació, lo president en funcions de la Comarca, Carlos Fontanet, va voler fer un repàs de les actuacions que ha desenvolupat l’ens comarcal en los últims quatre anys. Fontanet va afirmar “que poquet a poquet los ciutadans van coneixent millor lo que fa l’entitat comarcal” i també que el futur passe per “continuar treballar tots junts per a desenvolupar projectes que beneficiïn a tots los matarranyencs”.

En esta edició del Dia comarcal, va ser la Banda Comarcal San Antón l’encarregada de realitzar la cercavila i el posterior concert musical, que va comptar amb peces tradicionals, però també amb versions del grup Abba adaptades per a la formació. Després del concert, los assistents se van dirigir fins al pavelló esportiu municipal, on se va celebrar un dinar popular en què van participar al voltant de 300 persones. Lo menú d’enguany va oferir entremesos, cuixa de gall dindi al forn i gelat. A més, l’Ajuntament de Valljunquera va obsequiar als comensals amb braços de gitano.

Sens dubte, un dels actes que va albergar a major nombre de públic va ser l’exhibició de karate i el festival de final de curs de patinatge, que des de l’any passat se celebre com un acte més del Dia de la Comarca. Més de 300 xiquets van demostrar el que han après durant este curs, tant en les classes de karate com en les sessions de patinatge. En esta última modalitat, los diferents grups artístics de les poblacions del Matarranya van oferir un bonic espectacle de ball sobre rodes.

Després de la finalització del festival de patinatge, hi va haver un berenar popular per a tots los assistents, que va consistir en xoriço i llonganissa a la brasa. I després, la Comissió de Festes de Valljunquera va oferir a tots los aficionats la possibilitat de veure el partit de final de Champions League en una pantalla gegant. Pel que fa a les activitats destinades eminentment als jóvens van arribar a la nit, amb un gran concert dels grups comarcals ‘Matarraña in Laif’ i ‘Ya Babe’.

Més informació: