Forcall es convertirà en Lessera durant la Fira Ibero-romana


Etiquetes: ,


comarquesnord.cat, Forcall
» dimarts, 31 de maig de 2011

Forcall ja està preparat per tornar a convertir-se a meitat de mes en Lesera. Serà la quarta edició de la Fira Ibero-romana que va nàixer en la intenció de fer visible la riquesa del seu patrimoni, i sobre tot, enfocar el jaciment de la Moleta dels Frares on es localitza la ciutat romana més destacada entre Sagunt i Tarraco. Al llarg del cap de setmana del 18 i 19 de juny els gladiadors, els patricis, els esclaus, els mercaders, junt als ciutadans, ompliran la plaça de Forcall convertida en el foro de la festa.

Diferents campanyes d’excavacions han tret a la llum resultats excel•lents que venen han constatat en eixe assentament una ocupació des de l’edat del bronze fins ben entrat el període andalusí, encara que va ser en època romana quan va aconseguir el seu major esplendor amb la categoria de ciutat.

L’estiu de 1876 va ser descobert de manera casual pel Dr. Nicolás Ferrer i Julve, rector de la Universitat de València qui ho va donar a conèixer al món científic. Però després el jaciment es va oblidar per part de les autoritats, fins que es tornaren a reprendre en la dècada dels 90.

Més informació: |