El Capsigrany fa front a la crisi amb el millor teatre


comarquesnord.cat, Vilafranca
» dimecres, 1 de juny de 2011

L’Associació Cultural Capsigrany de Vilafranca ha presentat el programa de la XI Edició del Festival de Teatre “Capsigrany” que se celebrarà a Vilafranca entre el 9 i el 12 de juny. Deu representacions teatrals, grups de tot Espanya, la participació activa de l’UJI i els alumnes de secundària de la localitat i la passió pel teatre mouen aquesta iniciativa que pretén apropar el teatre als municipis de l’interior de Castelló. Representar teatre de qualitat per els Ports, el Maestrat i el Maestrat Terol és un dels principals objectius dels organitzadors que cada any lluiten per aconseguir el finançament necessari, més en els temps que corren. La Casa de Cultura, el poliesportiu i la Plaça Don Blasco es convertiran en els espais de representació.

L’activitat s’iniciarà el dijous 9 de juny amb “El Llenyater de Lesera”, a càrrec de l’alumnat de segon cicle de l’IES de Vilafranca. Es tracta d’una adaptació lliure d’un conte d’Enric Valor. D’aquesta manera els alumnes recorreran 1.400 anys d’història.

El divendres 10 de juny “El Secret de la Il · lusió” del Mag Lanyo obrirà les representacions a la Casa de la Cultura. Una barreja de escapismes, aparicions, mentalismes i jocs de mans combinats amb música, llums i vestuari. Després de la inauguració de la Mostra arribarà Guillem Albà amb “Sketchofrenia”, un espectacle de Clown, visual, per riure sense més.

El dissabte 11 de juny “Joan Sense Por” a càrrec d’Anem Anant Teatre portarà els nens la història d’un nen molt valent. Serà a la Casa de Cultura. A la tarda “La veritable història del rei que tenia el nas vermell” de l’invisible Titelles (Tarragona) mostrarà una història que es desenvolupa en una taverna. A continuació a la Plaça Don Blasco “Els Rockin’xics”, de Splai Castelló. (Castelló) mostraran com interpreten les seves cançons basades en el rock, la ràdio i els guateques.

Més tard l’activitat tornarà a la Casa de la Cultura amb “Pànic” de Zircó Produccions. Tres dones tancades en un petit univers, en un espai íntim no saben ni el seu passat ni el seu futur. El colofó ​​de dissabte arribarà amb “Vermell” de La industrial Teatrera. Es tracta d’un espectacle de Clown Teatre amb números de circ. La nit la tancarà l’orquestra Piropo Show Band i una discoteca mòbil.

Diumenge Maduixa Teatre amb “Megànimals musical “, la música i l’animació arribaran a la Plaça En Blasc. El festival es tancarà amb “El joc de la raó”, a càrrec del Grup de Teatre de la Universitat per a Majors de l’UJI. Es tracta d’un espectacle en clau d’humor sobre la soledat, l’oblit, l’aïllament i la desesperança.

Més informació: | | |