S’inicien les jornades de la gent gran a Morella


comarquesnord.cat, Morella
» dijous, 2 de juny de 2011

Un any més torna la programació de la setmana amb una agenda carregada d’activitats que consisteixen en xerrades, cursos i presentacions. El divendres, 3 de juny, s’inicien les jornades amb la xerrada “Como afecta al cerebro mi calidad de vida” a càrrec de la coordinadora de la Universitat per a majors, Pilar Escuder.

Una de les propostes de la gent gran que ha estat acceptada i es considera molt interessant és un curs de fotografia digital que es realitzarà els dies 8, 9 i 10 de juny. El professor, David Gil, Llicenciat en Comunicació Audiovisua,l els ensenyarà a utilitzar les càmeres digitals, com passar les fotografies al ordenador, imprimir-les,… És un curs que introduirà als alumnes en les tecnologies de la comunicació audiovisual.

Una activitat que també serà molt interessant és la presentació dels treballs de l’alumnat de la Universitat per a majors. Encara que en la trobada amb els alumnes de les altres seus de la UJI, ja es van exposar un parell de treballs, en aquesta ocasió tots els grups d’alumnes presentaran els treballs a la resta de companys i demés participants de l’acte. D’aquesta manera els alumnes trobaran recompensada la seva tasca realitzada al llarg del curs acadèmic i els oients podran gaudir de les seues explicacions i investigacions.

Altra de les conferències serà la realitzada per l’Associació Cultural Grup Ramell, que consistirà amb el repàs de la música tradicional de les nostres terres amb l’explicació a càrrec dels membres de l’associació dels instruments utilitzats i les cançons singulars de cada territori.

Les jornades finalitzen el dissabte amb la Rogativa a Vallivana. Aquesta es una activitat molt entranyable per als majors. L’Ajuntament habilita autobusos per a desplaçar-los fins la Creu de la carretera de Vallibona, des d’on aniran caminant fins al Pont de la Bota. En arribar al Pont tindran un refresc i després l’autobús es desplaçarà fins a Vallivana, on tindrà lloc la missa al Santuari de Vallivana. I després dinar per a tots els assistents.

La regidora de benestar social, Malú Blasco, destaca “que és molt important que al llarg de l’any tinguem unes jornades dedicades a la nostra gent gran”. A més, afegix que “totes les activitats tenen una gran acollida, el què demostra que la gent major està molt activa i és molt participativa”. Blasco conclou que “l’eslògan que ha emmarcat les jornades, Vivim i donem vida, és molt apropiat quan veus com es comporten en cada activitat programada”.

Les jornades han estat organitzades per l’Ajuntament de Morella i el Carnet d’Or i han col·laborat l’Associació de Jubilats Mare de Déu de Vallivana, el Consell de la Gent Gran, la Creu Roja Joventut, Serveis Socials Municipals d’Atenció a la Dependència de Vinaròs i Morella, el Centre de Dia, la Universitat Jaume I i l’Assemblea Local de la Creu Roja.

Més informació: | | |