Els investigadors demanen més inversió per a potenciar l’art rupestre de la nostra comarca


Etiquetes: , ,


comarquesnord.cat, Morella
» divendres, 3 de juny de 2011

Més recursos e inversions per a potenciar l’art rupestre, declarat patrimoni de la Humanitat per la Unesco 1998, i una oferta turistica única i diferenciadora que encara està per explotar és el que demanen unànimement els investigadors i científics que actuen en els més de 200 abrigs de Valltorta-Morella-Gasulla. Incideixen en la importancia de crear una marca pròpia que serveixe de reclam turístic a nivell global.

Des de la Universitat Jaume I, la catedràtica de Prehistòria, Carmen Olaria, indique que Castelló tindria que dedicar al art rupestre llevantí dels Ports un projecte milionari per a que les coves tingueren la capacitat d’atracció que tenen les d’Altamira, això sí, amb una promoció planetària. I es que el compromís de la creació de Parc Culturals en aquestos indrets no s’ha arribat mai a acomplir, i fins i tot algunes pintures, com les de Morella la Vella, que podrien ser visitades després de la millora que van tenir en la part d’accessibilitat i la restauració del Mas Rupestre, la Conselleria les té tancades a la visita des de fa any i mig, quant va acomiadar a l’empresa de guies que denunciava a l’administració autonòmica per que portava dos anys sense cobrar. Des d’eixe instant, l’Ajuntament de Morella ha exigit a la Conselleria de Cultura que es responsabilitze de les seues obligacions en la gestió d’aquest entorn i destine els recursos necessaris per reobrir aquest indret. “no és normal que un espai cultural com aquest, després d’una recent restauració, siga tancat al públic”, declaraven des de l’equip de govern.

L’Ajuntament no vol que aquesta situació perjudique la Qualitat que té Morella com a destí turístic, ja que s’han rebut nombroses queixes a l’oficina de turisme, i per això també ha demanat a la Conselleria de Cultura la definitiva cessió de la gestió de les Pintures Rupestres de Morella la Vella, “ja que la gestió des de la distància porta al tancament, com s’ha tornat a demostrar i no és efectiva”.

Més informació: | |