Melodies tradicionals i modernes es barrejaran als carrers de Massalió




comarquesnord.cat, Morella
» divendres, 3 de juny de 2011

Lo pròxim dissabte 4 de juny Massalió tornarà a acollir la Fira de la Música i la Cultura Aragonesa. Igual que en anteriors edicions, l’esdeveniment organitzat per l’Associació Cultural del Matarranya i el Club de la Joventut, tornarà a convertir el municipi matarranyenc en un altaveu on podrà escoltar-se música de tot tipus.

En esta quarta edició de la mostra, les activitats s’iniciaran a mig matí amb l’obertura de la fira a càrrec de la rondalla local que oferirà un petit recital. Poc després s’iniciarà el taller de pintura per a xiquets en el qual los participants pintaran un mural. Gairebé al mateix temps se podrà gaudir de diverses actuacions de música en directe, si bé, cal ressaltar que, segons ha informat l’organització, en esta edició el número de concerts en directe serà menor que en anteriors edicions.

Ja a la tarde, lo saló de plens de l’ajuntament acollirà el tradicional passe de curtmetratges que, com cada any, compte amb la col·laboració de la A. C. Las Ranetas. Sobre les 16.00 hores s’ha programat també un taller de reciclatge en el qual podran participar persones de totes les edats.

A les cinc de la tarde, a la zona de la Rehuerta, s’iniciarà un dels actes més multitudinaris de la cita, la VIII Trobada de dolçainers, grallers i geganters. Esta trobada que reuneix a grups de tot Aragó, Catalunya i València s’ha convertit en los últims anys en un dels més nombrosos de la Comunitat d’Aragó. Tots los grups realitzaran una cercavila pel nucli urbà del municipi fins arribar a la plaça major on, com cada any, un a un, interpretaran en solitari una cançó tradicional del seu territori i posteriorment tots s’uniran per a ballar i tocar conjuntament diferents peces de música tradicional.

Després de les dolçaines i els tambors, a les 23.00 de la nit, després del sopar popular, s’iniciarà el concert nocturn que en esta ocasió comptarà amb la presència dels Commando Ramone, los Azero i els grups matarranyencs Los Draps i Omeveigues. Com en les anteriors edicions, totes les activitats programades seran gratuïtes i, a més, l’organització ha establert una zona d’acampada gratuïta per a tots aquells que vulguin passar la nit a Massalió.

“Esperem que la gent s’animo a vindre a Massalió a gaudir dels diferents tipus de música que hi ha a la nostra terra”, van afirmar membres de l’organització.