Més de 250 dolçainers i tabalers omplen de música tradicional la IV edició del Cerç de Massalió


Etiquetes: , ,



comarquesnord.cat, Matarranya
» dijous, 9 de juny de 2011

Los carrers de Massalió se van omplir de color i melodies de dolçaina durant la celebració de la IV Fira de la Música i la Cultura Aragonesa. Lo passat dissabte 4 de juny, Massalió va acollir una nova edició del Cerç, on enguany hi van participar vora de 20 grups de dolçainers, grallers i geganters i més de 250 músics vinguts del Matarranya, les comarques del Baix Aragó i la Terra Alta, i d’altres zones de Catalunya i València. La música tradicional de la trobada, barrejada amb los concerts de música moderna, van posar èmfasi a una Fira on lo temps va ser molt respectuós.

Lo president del Club de la Joventut de Massalió, Carlos Celma, que és una de les entitats que estan darrere de la Fira de la Música i la Cultura Aragonesa, va destacar que “vam tindre un dia fantàstic. Lo temps mos va acabar respectant, i per a una festa que és al carrer, va ser perfecte”. A més, va ser una edició marcada per l’austeritat i la limitació de pressupost. Tot i això, i havent-hi menys parades que en altres edicions, la fira de la música se va desenvolupar molt bé, i el propi Celma va destacar que “la gent estave bastant contenta perquè va tindre bones vendes”.

Enguany, i orientat als més menuts, l’organització del Cerç també va preparar uns tallers de pintura i reciclatge. En este sentit, Celma va recordar que “són les activitats més agraïdes que fem, perquè pràcticament tots los xiquets del poble acaben venint”. Al llarg de la tarde, i tot i que esta IV edició de la Fira de la Música i la Cultura ha acollit menys concerts que en anys anteriors, també se van organitzar alguns concerts. En concret, se van fer dos concerts acústics a càrrec de dos bandes de la comarca com són Ya Babé i Temps al Temps, “música tranquil•la i relaxada, que ere lo que tocave a eixa hora de la tarde”, va apuntar Celma.

A partir de les cinc i mitja de la tarde, però, va començar l’acte més espectacular del Cerç, que no és altre que la Trobada de dolçainers, grallers i geganters, que ja porte vuit edicions “Enguany vam tindre confirmada la presència de molts grups. Se va fer una cercavila pels carrers del poble que va acabar a la plaça major, amb una actuació en solitari de cadascú i l’entrega final d’un detall”, va dir Celma. Lo president del Club de la Joventut de Massalió va recordar que “si tens ganes de gresca i de festa, a partir de les set de la tarde és quan se munte la jarana més gran”.

Després d’un sopar de convivència on se va convidar als grups de música tradicional participants i als de música moderna, i on també van assistir los organitzadors de la festa, la Fira de la Música i la Cultura Aragonesa se va tancar amb un concert nocturn molt consolidat. Lo propi Celma va apuntar que “fa molts anys que ho organitzem i el saló sempre s’acabe omplint”. De fet, a la vora de 300 persones van participar a l’últim acte del Cerç, que va comptar amb les actuacions dels Commando Ramone, Los Draps, Azero i Omeveigues.

Pel que fa a la valoració de la fira i la trobada, Carlos Celma va destacar que “n’estem contents, ho veiem una festa molt consolidada, però després entre tota la gent hem de valorar els pros i contres de cara a futures edicions perquè tot funciono una mica millor”. A més, Celma va voler agrair l’esforç que han dipositat en la fira entitats com l’Associació Cultural del Matarranya, l’Associació de Dones de Massalió, la de jubilats i la Rondalla de Massalió, “perquè sense ells això no tindrie sentit”, i també a tota la gent del Club i “tots aquells que han col•laborat de forma desinteressada”.

Enguany, i com a novetat, hi ha un concurs de fotografia on se podran presentar imatges sobre la passada edició de la Fira de la Música i la Cultura de Massalió. Lo guanyador s’emportarà un pac de discos de música, una samarreta del Cerç i un guardó acreditatiu. Les imatges a concurs s’hauran d’enviar a clubdelajoventut@gmail.com abans del 20 de juny.

Més informació: | |