Tot preparat per començar l’edició 2011 del Capsigrany que comença ja


comarquesnord.cat, Vilafranca
» divendres, 10 de juny de 2011

El festival de teatre Capsigrany de Vilafranca va iniciar aquest dijous el seu camí i aquest divendres s’inaugura de manera oficial. Els alumnes de segon cicle d’ESO de l’IES de Vilafranca van representar “El Llenyater de Lesera”, una adaptació lliure d’un conte d’Enric Valor, de la mà del qual, l’alumnat va recórrer 1.400 anys d’història de la Península Ibèrica, parodiant personatges i obres literàries, acompanyats de fragments musicals.

Divendres, a les 18h, arriba el Mag Lanyho amb “El Secret de la Il · lusió”, un espectacle d’humor, màgia i il • lusionisme a càrrec del mag local. En l’espectacle es podrà trobar el secret de la il.lusió. Serà una barreja de escapismes, aparicions, mentalismes i jocs de mans, que combinats amb la música, llums i vestuari traslladarà els espectadors a un món màgic.

Aquesta nit a les 22:20 l’associació cultural Capsigrany presentarà la inauguració oficial de la mostra. Serà a la Casa de la Cultura. Serà el pas previ a l’actuació de Guillem Albà amb “Sketchofrenia”, un espectacle de clown, visual, per riure, per oblidar-nos per uns moments de mals de cap. En escena: un home que no és feliç, que busca i experimenta totes les personalitats possibles. Un viatge ple d’energia, d’humor i un imaginari sketchofrènic.

» Programació
Dijous , 9 de Juny de 2011
22:30 – “El llenyater de Lesera”, per Alumnat 2º cicle d´ ESO. (Vilafranca).
Casa de Cultura. (Tots els públics).
Adaptació lliure d´una rondalla d´Enric Valor, de la ma la qual, l´alumnat de segon cicle d´ESO ens fa recórrer 1.400 anys d’història de la Península Ibèrica en to humoristic, parodiant personatges històrics i obres literàries, acompanyats de fragments musicals.

Divendres , 10 de Juny de 2011
18:00 – “El secret de la il·lusió “, per Mag Lanyo. (Vilafranca).
Casa de Cultura. (Pùblic familiar, tots els públics).
Espectacle de màgia on l´humor i el il·lusionisme del mag local et portarà al destí on trobaràs el secret de la il·lusió. Una barreja d’escapismes, aparicions, metal·lismes i jocs de mans, que combinat amb la música, llums i vestuari et farà sentir en un món definitivament màgic.

22:20 – “Inaguració de la Mostra”, per Associació Cultural Capsigrany.
Casa de Cultura.

22:30 – “Sketchofrenia”, per Guillem Albà. (Barcelona).
€Casa de Cultura. (Tots els públics).
Un espectacle de clown. Un espectacle visual, per riure, sense més. Per oblidar-nos durant una estona dels maldecaps… i dels mals del cos. En escena, un home que no és feliç, que es busca i experimenta totes les personalitats possibles. Com pot acossenguir-ho? Quantes en pot arribar a tenir? Tots en tenim tantes? Un viatge ple d’energia, ple d’humor, fresc i amb un imaginari sketchofrènic.

Dissabte , 11 de Juny de 2011
12:00 – “Joan sense por”, per Anem Anant Teatre. (València).
€ Casa de Cultura. (Espectacle infantil, tots els públics).
Joan és un xiquet molt valent, que no li té por a res, i açò sols li porta problemes en el seu dia a dia. Les seues ganes de descobrir què és la por faran que visca una història al·lucinant en un castell abandonat on viuen fantasmes, bruixotes i éssers d’altres mons. Joan haurà d’enfrontar-se a molts perills i demostrar que passe el que passe, ell sempre sap eixir de qualsevol situació. Aconseguirà Joan saber què és la por, o serà per a sempre el xiquet valent que tot el món coneix?

16:30 – “La veritable història del rei que tenia el nas vermell”,
per L´invisible Titelles. (Tarragona).
Casa Cultura (Espectacle infantil, tots els públics).
Una vegada n’era un rei que tenia el nas vermell…. Una divertida història que es desenvolupa en el mostrador d’una antiga taverna un xic especial, on un simpàtic taverner ens explicarà aquell conte medieval d’un rei que tenia el nas vermell de tant de beure vi i que vol casar la seva filla; la princesa Rosor, amb l’home que a palau li porti el millor vi.

17:45 – “Els Rockin´xics”, per Splai Castelló. (Castelló).
Plaça en Blasc d´Alagó. (Espectacle infantil, tots els públics). (75min.)
“Els Rockin’ Xics” és un grup de rock amb una curiosa manera d’interpretar les seues cançons. Amb “Els Rockin’ Xics” el públic tornarà als anys de la radio, dels “guateques”, de la moda “ye ye”, en un espectacle infantil carregat de música, festa i animació.

19:30 – “Pánico”, per Zircó Producciones. (València).
€ Casa de Cultura. (Públic adult). (75min.)
Tres dones tancades en un petit univers, en un espai íntim. Tres vides de les quals no sabem ni del seu passat ni del seu futur. Tres personatges, que ens expliquen les seves vides, els seus problemes, les seves inquietuds, els seus secrets … que ens parlen de les seves relacions, de la sexualitat, la violència, la soledat …. Un text intel·ligent, suggerent i ple de matisos, on els tres personatges ens expliquen, en to de comèdia, un dia de les seves vides.

23:00 – “Vermell”, per La industrial teatrera. (Catalunya-Madrid).
Poliesportiu. (Tots els públics).
Cansats, amb la maleta a sobre, buscant un lloc per passar la nit, per refugiar-se, per sobreviure, dia rere dia igual. Avui han tingut sort, els ha tocat un llit. Podran dormir, descansar i fins i tot somniar. L’endemà, sembla que el dia comença igual, però… ho tenien davant d’’ells, ple de color i devida, tal com l’havien somniat …Vermell! Vermell és un espectacle de clown- teatre que inclou números de circ.

00:30 – Orquestra ” PIROPO SHOW BAND” + disco-mòbil
€Al Parador de Festes.

Diumenge , 12 de Juny de 2011
17:00 – “Megànimals musical”, per Maduixa Teatre. (València).
Plaça en Blasc d´Alagó. (Tots els públics).
Espectacle musical d’animació . Léxplorador més famós del planeta i els seus ajudants arriben al poble per participar al I Congrés d’Exploradors i ensenyar-nos els seus últims descobrimnts “Els Megànimals”. Al ritme de la música i els balls, posaran a prova a tots
els xiquets i xiquetes que viuran les aventures mes trepidants i així fomentar l´esperit inquiet als més menuts.

19:00 – “El joc de la raó”, per Grup teatre de la Universitat per a Majors. (UJI).
€ (Castelló). Casa de Cultura. (Tots els públics).
Coordinació i direcció: Valentí Piñot
Situats en un antic monestir, perduts en un racó entre mig de les muntanyes dels
Balcans hi ha un centre psiquiàtric abandonat a la seua sort. Mig morts de fam i fred.
Sense més contacte amb l’exterior que un televisor sense so.
Espectacle en clau d’humor sobre la solitud, l’oblit, l’aïllament i la desesperança…

» Exposició fotogràfica
“Ros Ribas, una mirada al teatre”.
Casa de Cultura. (del 10 al 12 de Juny)

Més informació: | | |