Boda amb toc militar a Forcall


Un lector de comarquesnord.cat ens han enviat aquesta fotografia per a fer-nos saber que “el passat dissabte els joves forcallans José Repiso i Mayte Ramia van contraure matrimoni a l’Església de l’Assumpció de Forcall. Va ser una boda amb molts d’ingredients per al record, inclòs un homenatge militar pel fet de que el nuvi forma part de l’Exèrcit Espanyol. Els seus companys van fer un passadís amb sables a l’eixida de la parella del temple. També va destacar el toc musical durant la cerimònia amb el cor ‘rociero’ Aires Andaluces de Castelló. Una jornada molt emotiva per als assistents i en especial per als recent casats, Mayte i José, als que desitgem molta sort en el camí que acaben d’emprendre”

/span> comentaris

  1. Exèrcit? Cors rocieros? Més que el Forcall pareix Sevilla, això…

  2. Em pareix lamentable fer una boda MILITAR amb CORO ROCIERO a la comarca dels Ports. Es indignant que gent de la comarca renuncie de la seua identitat d’esta manera tant flagrant.

    Això mes que una boda pareix el Carnestoltes.

    Au, que menjen perdius.

  3. Indignant? Hi han coses molt més indignants. Quin problema hi ha en que una parella es case com els DONE LA GANA i que uns militars li faiguen un reconeixement a un company seu?
    Això és renunciar a una identitat? Les bodes a la nostra comarca tenen ingredients d’identitat?
    Indignant és que el PP vullgue trencar amb la Mancomunitat, lo de tv3, lo de Font de Mora i el valencia

  4. A vore si ara la gent no es pot casar com li done la gana. Com diu Rodolfo indignants són altres coses. Llibertat i respecte per les opcions personals dels altres.

  5. Efectivament, cadascú en ús de la seua voluntat pot casar-se com vullga. Jo,fent ús de la meua, em permet recordar que l’exèrcit castellano-borbònic va ocupar el nostre país a sang i foc. Ara és el moment en què ni han demanat perdó ni se n’han entornat a Castella.

    De tot cor, ¡vivan los novios!.

  6. La boda va ser preciosa, emocionant i bonica, amb un to militar, un to rociero i un to forcallá, ja que els nuvis formen part activa de la societat, cultura i costums forcallanes.
    Així que si no coneixes els nuvis millor te calles la boca i no opines!!!

  7. Això del coro rociero con aires andaluces+ honors militars fa aulor a pel·lícules de Pedro Lazaga pròpies de l’espanya negra de postguerra.

    Perdoneu, però algú ho havia de dir!

    PD: Pedro Lazaga era el director de les pelis de Paco Martínez Soria on es burlaven de la gent dels pobles i se’ls tractava de de més retrasats. “La Ciudad no és para mi, Boda accidentada, Deliciosamente Tontos…”

  8. Cadascú té el dret a organitzar i fer la boda al seu gust, només faltaria! Evidentment la forma que pren una cerimonia nupcial està molt premeditada pels nuvis i demostra molt i molt d’ells. Gustos, valors… en definitiva la personalitat de la parella.

    Des d’un punt de vista antropològic representa un cas aillat però que respon a una tendència d’asimilació i substitució cultural que pateix el poble valencià des de 1707. Això no és ni nou ni exclusiu del poble valencià.

    Es per aquesta raó per la qual penso que fets intrascendents però demostratius com aquest desperta animadversió. Penseu que si la celebració hagués estat feta pel ritual budista o zulú no hagues generat les mateixes impresions.

    Personalment els honors militars, si ell és militar ho comprenc encara que pocs són els militars ho demanen. Això si, si com diu Seru “els nuvis formen part activa de la societat, cultura i costums forcallanes” estareu en mi que ficats a introduir folklore hagues estat més conseqüent i natural que hagueren sonat les gaites del poble entonant alguna de les moltes melodies dolçaineres que té el Forcall.

  9. Jo crec que ja critiqueu per criticar, voleu deixar estar als nuvis i cadascú que es case com li done la gana!!Algú ha pensat com li pot sentar tot aixó als nuvis?Podem començar per respectar la seva opinió?Cadascú es casa com vol i ningú es qui per ficar-se en aixó.
    Si us plau, respecteu a les persones.

  10. Ojalá altres notícies molt més importants crearen tant de debat. És increïble com una foto dels lectors ha pogut crear tanta expectació. Per què barregem una boda on els nuvis van fer el que van voler amb política i qüestions de identitat? Els que estan en contra coneixen a la parella? Saben com va ser la celebració, com va ser el convit? Tinc un amic que va anar al dinar i deie que un dels regals va ser un homenatge als pastissets i a la festa de Sant Antoni de Forcall. Possiblement vab fer més per la identitat que qualsevol boda de per ací. Tots podríem ficar exemples… Però és el que te la llibertat i fer el que es vulga mentre no es faça mal a ningú.
    Obriu un debat d’estes característiques sobre els ‘bous al carrer’ o coses de més interès i deixeu en pau als recent casats. 

  11. mol vona la idea.. millo aixo que fe consentracions pa parla en valencia i chorraes de eixes que no van a cap puesto.
    cada persona pot selebra un dia tan especial com li done la gana…
    VIVA ESPAÑA!!!!!