El Capsigrany apropa la màgia del teatre a Vilafranca


Etiquetes: , ,



comarquesnord.cat, Vilafranca
» diumenge, 12 de juny de 2011

Vilafranca ha viscut durant aquest cap de setmana la XII Edició de la seua mostra de teatre ‘Capsigrany’, que ha fet que els carrers, places, el Poliesportiu i la Sala Carles Pons s’ompliren amb la màgia del teatre.

L’edició s’obria amb l’actuació d’artistes locals. El dijous a la nit, els alumnes de l’IES Vilafranca, dirigits per Elena Nomdedéu, interpretaven ‘El Llenyater de Lesera’, obra inspirada en un compte d’Enric Valor. El divendres per la vesprada li corresponia el torn al Mag Lanyo, que aconseguia omplir de gom a gom la Sala Carles Pons en la seua primera actuació de grans dimensions a Vilafranca. Espectaculars números de màgia els realitzats per Mag Lanyo acompanyat per Clara Altabás, que van fer les delícies de la gent de Vilafranca. El Mag vilafranquí va necessitar la col·laboració de diferents voluntaris per dur a terme la seua actuació.

Escapismes, jocs de mans, mentalismes, aparicions…. tot de la ma de Mag Lanyo, un mag vilafranquí que ha iniciat la seua carrera amb aquest gran triomf al Capsigrany 2011.

Els membres del Capsigrany realitzarien una xicoteta actuació el divendres per la nit per donar com a inaugurada la dotzena edició de la mostra de teatre. Una breu però innovadora intervenció per obrir el Capsigrany.
En la nit de divendres, l’espectacle ‘Sketchofrenia’ arribava a la Sala Carles Pons de la Casa de la Cultura. Guillem Albà oferia un vistós espectacle basat, sobretot en ‘sketchs’ còmics.

El dissabte pel matí, com sempre, tenia lloc una actuació dedicada per als xiquets a la Sala Carles Pons. Aquesta vegada el teatre venia de la ma de la companyia valenciana Anem Anant Teatre que presentava l’història de Joan Sense Por.

La vesprada de dissabte comptaria amb moltes actuacions més al Capsigrany, iniciades amb la ‘Veritables història del rei que tenia el nas vermell’ a la Casa de Cultura. El Parador de Festes albergaria l’obra prevista a la Plaça d’en Blasc i que davant l’amenatza de pluja va ser canviada de lloc. Al Parador de Festes es va viure l’actuació dels ‘Rockin’ Xics’ de Splai Castelló, que presentaven una actuació musical molt dinàmica per als més menuts.

La programació del dissabte per la vesprada es completava amb ‘Pánico’ de Zircó Espectacles de València a la Casa de la Cultura que contava la vida de tres dones tancades en un espai íntim de les seues vides i que girava al voltant de la sexualitat, la violència o la soletat.

El dissabte per la nit actuaria la Industrial Teatrera al Parador de Festes amb l’espectacle ‘Vermell’. En la jornada de diumenge continuaria el Capsigrany 2011 amb les actuacions de Maduixa Teatre a la Plaça d’en Blasc i el Grup de Teatre de la Universitat per a Majors de la UJI a la Sala Carles Pons. En definitiva, cal destacar la gran presència de públic a totes les actuacions programades en aquesta dotzena edició de la Mostra de Teatre Capsigrany que ha aconseguit una vegada més el seu objectiu, apropar la màgia del teatre a Vilafranca.

» VÍDEO: Capsigrany 2011 a Vilafranca

Més informació: | |