El PAR manté set ajuntaments tot i perdre més de 500 vots a les passades eleccions municipals


Etiquetes: , ,



comarquesnord.cat, Pena-roja
» diumenge, 12 de juny de 2011

Lo PAR ha perdut una alcaldia en relació a l’any 2007, però manté alcaldes a 7 dels 18 pobles del Matarranya. Tot i perdre vora de 500 vots a les passades Eleccions Municipals 2011 (molts d’ells a Calaceit), lo partit aragonesista tindrà set alcaldies, de les quals sis serà en majoria absoluta i una setena per un pacte entre el PAR i el PSOE. Se tracte de l’ajuntament de Fontdespatla, on Carmen Agud manté una legislatura més lo càrrec d’alcaldessa després d’unes eleccions on ha mantingut los 3 regidors, però on lo PP ha passat de 2 a 3 representants en detriment del PSOE.

Per la seua banda, lo PAR manté les majories absolutes de Torredarques, Ràfels, La Portellada, la Vall del Tormo i Pena-roja, i sume també la de Valljunquera, on Ismael Brenchat ha estat investit com alcalde després d’aconseguir 4 dels 7 representants a l’ajuntament. Fernando Cavero se manté com alcalde de Ràfels, igual que Francisco Esteve a Pena-roja, José Miguel Timoneda a la Vall, i Cosme Bosque a La Portellada. A Torredarques, lo PAR manté l’alcaldia, però l’alcalde durant los pròxims 4 anys serà Juan Antonio Estopiñán.

Tot i la davallada a les municipals, lo PAR només ha perdut l’alcaldia de Mont-roig, en detriment del PSOE que ha sumat una majoria absoluta històrica. Per tant, i tot i perdre 500 vots, lo PAR se manté a les alcaldies de set municipis del Matarranya. Això sí, ho fa en pobles mitjans i menuts. A més, veu com la representació al Consell Comarcal passe de 7 consellers a cinc en 4 anys, essent lo partit polític més castigat per les urnes. Tot i això, i en funció dels possibles pactes comarcals, no es descarte que el futur president de la Comarca sigue del PAR.

Més informació: | |