L’Ajuntament de Morella expresa el seu condol per la mort de Julià Pastor Amela



comarquesnord.cat, Morella
» dilluns, 13 de juny de 2011

L’alcalde de Morella, Ximo Puig, ha expresat el seu condol per la mort de Julian Pastor aquesta dilluns. L’edil lamentava la pèrdua d’un gran morellà que va servir a la ciutat durant tota la seua vida.

Julian Pastor va nàixer a Morella fa més de 95 anys. Va estudiar al seminari, on va adquirir els coneixements acadèmics, musicals i culturals que hi ha que reconèixer-li en qualsevol moment i que li van permetre convertir-se en una persona formada i cabdal, i que tant ha deixat a la societat morellana.

Julian va ser Director de la caixa d’estalvis de Castelló a Morella, regidor de l’Ajuntament de Morella, regent de l’administració de Loteria i Administrador del Santuari de la Mare de Déu de Vallivana des de l’any 1980. També va ajudar a organitzar importants esdeveniments com són les festes Sexennals i a modernitzar i revitalitzar la festa dels bous de Sant Roc.

És autor de nombroses peces, destacant les poesies dels peregrins, del carro triomfant o redacció de discursos per actes com l’entrada de les colònies o l’entrada de la Mare de Déu de Vallivana.

Julian Pastor va ser un morellà de referencia, amb clara i inequívoca vocació de servei a la seua ciutat i a la seua gent, i aquesta dedicació va ser reconeguda l’any 2009 amb la concessió de la Creu de Santa Llúcia.

El soterrament està previst per al dimarts a les 12 del migdia a l’arxiprestal basílica de Morella.

Més informació: |