La universitat per majors acomiada el curs 2010-2011 a la Jaume I de Castelló



comarquesnord.cat, Castelló
» dimarts, 14 de juny de 2011

“L’Educació musical i societat en forma de sonata” va estar el títol de la lliçó que impartia aquest dimarts el professor Antonio Ripollés en la cloenda del curs 2010/2011 de la Universitat per a Majors a les Seus dels Ports, Interior, Nord i Camp de Morvedre. L’acte va estar presidit pel vicerector de Cultura i Extensió Universitària de la Universitat Jaume I, Wenceslao Rambla, i el director acadèmic del programa, Salvador Cabedo, i comptava amb molts dels 287 matriculats i matriculades en aquest programa acadèmic, molts de la nostra comarca. Fa unes setmanes es celebrava un dels darrers actes del curs, també multitudinari, amb la presentació dels projectes fi de curs al Teatre Municipal de Morella.

El total d’hores impartides durant el curs acadèmic que finalitza ha estat de 315 hores en Vinaròs i Sant Mateu; 279 hores en Morella i Vilafranca; 150 hores en la Seu del Interior i 180 en la Seu del Camp de Morvedre, amb la participació de 45 membres del professorat. Enguany, a més de les assignatures troncals, l’estudiantat de les seus ha realitzat dos assignatures relacionades amb les noves tecnologies: Xarxes Socials i Ofimàtica Avançada: Presentacions i contingut multimèdia, tenint en compte la necessitat d’incorporar les TICs en el procés formatiu dels majors.

La Universitat per a Majors ofereix un programa socioeducatiu format tant per assignatures de plans d’estudis com per activitats complementaries i extraacadèmiques, que afavoreix l’establiment d’entorns per l‘educació i socialització i facilita el desenvolupament intel·lectual i humà en general.

Els estudis de Graduat Sènior estan dissenyats per a ser cursats en un període mínim de tres anys, amb un total de 120 crèdits. Per altra banda, una vegada finalitzats aquests estudis els estudiants poden continuar la seua formació en el Postgraduat Universitari Sènior, que consta de 60 crèdits. Per al curs 2010/2011 s’han oferit quatre especialitats: “Societat i Cultura”, “Comunicació i Història”, “Literatura, Filosofia i Música” i “Qualitat de vida i els seus components”.

La Universitat per a Majors està oberta per a qualsevol persona major de 55 anys que tinga curiositat i desitge d’aprendre. La preinscripció per al proper curs acadèmic estarà oberta fins el 24 de juny, podent trobar més información a la web mayores.uji.es

Més informació: | | |